1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

d15b cam

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by HATCHET_HONDA, Dec 19, 2007.

  1. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    so i was thinking of adding a performance cam to my d15b swap...along with a cat back exhaust. what kind of hp gains am i lookin at with the 2?
     
  2. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    1 to 200whp
     
  3. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    hmmm.. indeed worth the time then
     
  4. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    I'd get a higher flowing header to match the CAI and catback so you get better flow overall, then get a high-flow intake manifold to go with it I'd get it flowing first. Then get the cam along with a Skunk2 valvetrain upgrade kit with springs, seals, retainers, etc.

    Right now all I got is a short ram intake with 2.25 inch piping from the cat back with a neuspeed muffler, so the headers are next for me :).
     
  5. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    heres what i got installed so far...
    4-2-1 stainless header, skunk2 intake mani, aem short air ram, areospeed adj. cam pulley

    new problem...CEL came on. i have the rywire ob0 to obd1 adapter harness to plug the p28 into my ef. when i flip the toggle to check the codes the CEL goes out...light comes on again when toggles turned off...any suggestions?
     
  6. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    Don't know about you but after I finish my swap and get it running I'm gonna disable my CEL to pass inspection. As long as it's running good and I have a engine temperature gauge I'm good.
     
  7. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    i was sitting at an idle making out with this girl then i seen the CEL come on and i noticed my temp guage was a lil over 190..that hotter than usual. i got all concerned for the car and she got pissed..lol
     
  8. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    any suggestions on a cam setup? and the fan didnt wanna come on with the fan switch after the swap so i wired it to the wiper circuit. its on all the time and is working so idk
     
  9. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    better low end torque....
     
  10. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    Im Looking Into A Skunk2 Stage2 Cam
     
  11. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    CEL still on!!!! they want 170 bucks on ebay for another p28!!! the only thing i can think of is a bad ecu. this sucks
     
  12. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    170 bucks for a p28 is to much
     
  13. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    tell me about it...and 40 bucks to ship on top of that. i seen a head auction listed as a d15b...it wasnt vtec...the pic was a d16a head! wtf?? ripoffs..

    the damn light wont show any codes..i wish i could "borrow" somebody's p28... im the only honda for like 20 miles
     
  14. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    you can get them for about 100-120 shipped
     
  15. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    ive searched..cheapest 152..shiping 20 bones. im not really sure the ecu is totally to blame but only other culprit would be the conversion harness. but it seems fine. im betting its the p28 but thats an expensive shot in the dark
     
  16. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    why not use the po8 ecu
     
  17. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
  18. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    koo appreciate the info! dont know why i didnt find em..
     
  19. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    but just as a note if you use the po8 ecu you will have to run a 1 wire o2 sensor,and the p28 takes a 4 wire
     
  20. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    thats what im confused about.. .. only real problems im noticed has been the A/F ratio guage reading lean and its runnin a tad bit warmer than before (not really hot tho)

    all wires are good...i just cant check the damn codes for some reason. it still does nothing (code 0)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page