1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

d15b vtec not working. helpppp

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by customBlue, Apr 2, 2007.

  1. customBlue

    customBlue New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2007
    [FONT=verdana, arial, helvetica, sans-serif]so i got the d15b vtec motor for my 95 hatchback. I had a p06 ecu which i got someone to chip it to a p28 for the vtec. i also have the wiring from the vtec solenoid and oil pressure switch to the ecu everything seems to be okay but check engine light wont go off and vtec dont work. i am using my stock harness from a nonvtec d15 but as i said a chiped p28. can anyone tell me what i am missing heree>??? . help me out please[/FONT]
     
  2. dbone_vtec

    dbone_vtec HONDA 4 LIFE

    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 30, 2007
    Location:
    MASS
    If The Wiring Is Correct Try A Real P28 To Make Sure
     
  3. customBlue

    customBlue New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2007
    i also have a vx ecu which is for p07 and p28 but only with 5wire o2 sensor.i tried it and it dont work either. i cant rev higher than around 5. it wont let me.
    is there any other way to check for problems or a real p28 is the only way to go/?
     
  4. dbone_vtec

    dbone_vtec HONDA 4 LIFE

    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 30, 2007
    Location:
    MASS
    The Real P28 Ecu Rev Limit Is 7200 Rpm

    Cx - 5500 Rpm
    Dx/vx - 6500 Rpm
    Si - 7200 Rpm

    I Suggested A Real P28 Because I Think The Chipped One You Have

    May Be Running As A Cx - 5500 Rpm

    Let Me Know "d"
     
  5. supwhoaday

    supwhoaday New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 25, 2007
    i have the same problems! check your cel and see what code it throws! if you're using the stock non vtec harness than you have to add a few wires! try using a real p28 too!
     
  6. joecivic

    joecivic save the single cams

    Messages:
    177
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 10, 2006
    Location:
    baltimore
    you need to add the wires for your vtec I had a shop do mine for like 50 bucks
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page