1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

d15b2 non vtec in 89 crx si

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Khato, Feb 8, 2012.

  1. Khato

    Khato New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2012
    This may not be a swap problem but a simple electrical problem. My first post so please go easy if im in the wrong spot. & thank you in advance.

    I just swapped my old (but strong) D15B2 non vtec that came from a 91 CRX DX model with DPFI into my 89 CRX si. (I did swap intake manifolds)

    I reconnected all connectors accordingly including a brand new distributor & Alternator to the D15B2 and my Tach doesn't work and there is some type of surge/Electrical issue. When i test drove it yesterday after the swap, i had the headlights on and it ran fine until i put a decent load on the engine, hit the brakes, decelerated , or switch to high-beams - the dash-lights and headlights dimmed and the car almost shut off (Also instrument cluster went haywire - gas / temp went crazy along with all lights besides CEL went on) . I checked all grounds and wiring and it all seems to check out.

    Now could it be that i installed a d15b2 Alternator?
    The distributor is for a d16a6.
    Car has a unmolested D16a6 wiring harness.

    Any suggestions/input/idea/ ANYTHING! please let me know.
     
  2. Khato

    Khato New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2012
    Also when i had the highbeams on and i turned the key to off & removed it the car stayed on... could it be an ignition problem?
     
  3. Khato

    Khato New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 8, 2012
    issue fixed.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page