1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

d15z1 to d16z6 o2question

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by cgeg5hb90, Feb 8, 2011.

  1. cgeg5hb90

    cgeg5hb90 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2011
    Ok I know u have to use the vx harness. Btw I have eg 4 vx hb. But since I'm using the harness why can't u just use the 5 wire o2 instead of rewiring for the 4 wire. Is it cause the p28 ecu only reads a 4 wire or what? The reAson I'm asking is cause my d16z6 is cracked . I just got it:( itw not even in my car. But I have a after market one to replace it but I have tried fukin everything to get the damn o2sensor out!!!
     
  2. cgeg5hb90

    cgeg5hb90 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2011
    The d16z6 header is cracked not the engine...
     
  3. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    yes the 4 wire will read for a p28 and its a different ecu engine and all. so it needs the 4 wire. but any d series header will fit from 88-00 and there cheap so just get a new one
     
  4. cgeg5hb90

    cgeg5hb90 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2011
    I got a header. Just seeing if I have to go buy a new o2 sensor since I marred up my other one so bad.
     
  5. hondafreak513

    hondafreak513 New Member

    Messages:
    2,053
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Nov 9, 2010
    Location:
    O hi O
    You will have to run all new 4 wires to the o2 plugs on the ecu..
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page