1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

D16z6 Head On A D15a3 Block?possible?

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by whatdahieu, Feb 10, 2003.

  1. whatdahieu

    whatdahieu Senior Member

    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2003
    I came across mini-me setups for crx si's but only on the 2nd gens.
    I was wondering is it possible to do this on a 1st gen?
    If so what is the difference in swaps if any?
    I do know this the 87 is 1500cc ,the 88-91's are 1600cc and the heads come off of 1600cc engines but i always hear of b18 heads on b20 blocks so is this possible?
    Given the fact that their all d series engines should'nt they all match up? :blink:
     
  2. Havok

    Havok Senior Member

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Florida
    Not to familiar with a 87 or older CRX, but it should work...It works on any D15 on a 2g rex, 4g civic, or 5g civic. Basically, you need everything involved with the head--complete head, distributor, intake manifold, P28 ECU, wiring harness, Z6 timing belt. For more knowledgeable information about a 2 rex, check out http://www.geocities.com/teampimports/svtec.html
     
  3. Bobo HC3D

    Bobo HC3D Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2003
    Location:
    Poland Warsaw
    It it possible to do a mini swap on a D15z6?? can i change it into D16z6? or is it like a complete swap? :blink:
     
  4. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    29,875
    Likes Received:
    3,792
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    virtually any D series non-VTEC engine can be converted to a mini-me with one of the D series VTEC heads.... you will run into different wiring issues depending on the year and model of the car that you are putting the setup into...

    so in almost any case the answer to the question: "can i make a mini-me out of ________?"... is yes
     
  5. whatdahieu

    whatdahieu Senior Member

    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2003
    Cool, thanks so I guess by what you're telling me is it is possible to do the swap.
    However do I have to use the ecu from the head I plan to install?
    Yes I'm thinking since it is v-tec I would need a computer to run it true?
     
  6. cbrnascar0329

    cbrnascar0329 Banned

    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 24, 2002
    you won't need the computer for the head but you will have to wire for v-tec and tap some lines and things of that nature........you could use a v-afc from apexi.....but with the sohc i don't think it will be necessary...(waist of money).
     
  7. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    29,875
    Likes Received:
    3,792
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    you dont need the ECU that matches the head... but it is a good idea to use it... otherwise your fuel map will be wrong and shit like that.... get a P28 they are pretty cheap
     
  8. whatdahieu

    whatdahieu Senior Member

    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2003
    alright thanks you guys :D
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page