1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

different crankshaft

Discussion in 'Engine Building' started by lickety_slickjj, Oct 14, 2006.

  1. lickety_slickjj

    lickety_slickjj Junior Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 10, 2005
    can i put a d15b crankshaft into a d16z6t with d16z6 turbo pistons if i use the d15b piston rods or the d16z6 piston rods. is it even plausible?
     
  2. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    the d15 crankshaft will not* fit in there; has the smaller 45mm d15 main journal(d16 is 55mm). Also, the d15 has a shorter deck height, even if you're able to use the d15b crankshaft and rods, it will still net you ~9.2:1 CR with.high compression P29 pistons.

    edited*
     
    Last edited: Oct 14, 2006
  3. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    yeah...what kevin means is, its not worth it.
     
  4. lickety_slickjj

    lickety_slickjj Junior Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 10, 2005
    i also have a set of ycp 8:5:1 turbo pistons. i spun a bearing in the d16z6 and messed up my rod and crankshaft pretty bad so just seeing if it would work so i can get my car back on the road. and i have two d15b blocks ,one with a crankshaft and one with all the internals, but bad compression in #1 cylinder and smokes bad! any ideas on this i have other d16 rods but haven't got the d16 crankshaft yet. fist rebuild....
     
  5. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    d15b-vtec blocks or d15b1,2, or 7? If it's a d15bx block, those pistons will work in there, but you'd have to keep the stock rods. Just fix the block that has bad compression; new rings+hone. If it's not that, try swapping the heads.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page