1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Does anyone know how to hook up more than one cam?

Discussion in 'Computers, Games, Electronics etc' started by 5speed4life, Jun 7, 2005.

  1. 5speed4life

    5speed4life Senior Member

    Messages:
    381
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2004
    Location:
    Cleveland Ohio.
    Ok, here is the scoop. I want to hook up 3-4 or so cameras in my car, one in the bumper, one inside the car, and one in each side skirt (i think it'd be a bad ass view)
    I want to make some videos, but dont want 4 vcr's in my trunk, lol.
    I have no clue how to do it, or if there are any ways for it to be done. Thanks.
     
  2. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    there are some wireless receivers that can hook into the USB port of your laptop. But you have to buy the cameras too.
     
  3. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Multiple input video capture card. Merge all four cameras into one video stream- easy.
     
  4. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    do they make those for USB or PCMCIA, because i assume he wants to use his laptop for that, and i can almost gaurentee they dont have one for MiniPCI
     
  5. 5speed4life

    5speed4life Senior Member

    Messages:
    381
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2004
    Location:
    Cleveland Ohio.


    Yeah, a laptop would be great, but i do have a spare PC layin around, i could hide in the trunk or something. I have an indash DVD player, i could use as a moniter, and set myself up with a wireless mouse and keyboard. lol.

    But yeah id love to find something for a laptop. Anyone know if you can hook up 4 webcams at the same time, and record all of them seperatly?

    I am realy likin the multiple input capture cards. I didnt know if they existed yet or not.
     
  6. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    they exist in PCI form, and with a decent battery and power inverter you might be able to pull it off.

    I KNOW i could get it hooked up, the only thing i would worry about is the wiring for the monitor. Everything else would be pimp.

    I dont plan on going to ohio anytime soon, but if you come out to dallas gimmie a hollar, ill set it up for you.
     
  7. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Build a mini-ITX system and run a PCI card. I've never seen a device like that for a laptop or USB, but that doesn't mean there isn't one out there.
     
  8. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    yeah...the system isnt the difficult thing. getting the monitor to work the way he wants it to will be the hard part...maybe get a multiple monitor setup, setup the screen on a second monitor on a full screen setting and then just unplug the other monitor and hope the settings dont change if he restarts the computer.
     
  9. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    the hard part is vibration rattling the pc to death. lol
     
  10. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    call eibach and get some shocks for that bitch
     
  11. 5speed4life

    5speed4life Senior Member

    Messages:
    381
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2004
    Location:
    Cleveland Ohio.

    eh, screw that... Im having a stiff ass suspension, lol. im aimin for the 1g'

    I was thinkin of just kinda building my own case, and isolating the H.D. from vibration, and hiding it somewhere in my car. So if it gets jacked or vandelized, the vandels wont find the Hard Drive, and id have those bitches on camera.
     
  12. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    i meant shocks for the computer, not the car :D
     
  13. 5speed4life

    5speed4life Senior Member

    Messages:
    381
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2004
    Location:
    Cleveland Ohio.
    :lol:


    :as i read it again, with the new information:

    LOL! I should call eibach up and ask them if they have any computer shocks. (they make springs right? ;-) )
     
  14. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    maybe suspend the computer in the trunk with bungee cords.
     
  15. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX


    Nah. You'd be surprised how resilient a car PC can be if built properly with standard components.
     
  16. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX

    Meaning buy an Antec, Lian Li or a Coolermaster cavier series case.

    The hard part is not getting corrupt files because of the harddrive shaking.
     
  17. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    No, meaning build your own case from aluminum sheet or MDF, then use a laptop hard drive, then shock mount it with a few rubber grommets for support. It'll hold up.
     
  18. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    man...you got me thinkin now...i thought i was gonna upgrade the head unit, but now...im installin a computer into my car for audio/video. you sick bastard, how dare you make me think of spending more money.
     
  19. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    $500 computer > $500 head unit, I say go for it!
     
  20. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    $500 head unit + $500 computer > *
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page