1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

EBay ECUs (different question)

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by reikoshea, Jan 12, 2006.

  1. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    Do you know if the skunk2/spoon chipped ecus use a socket that is compatible with ostrich?
     
  2. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
    It's a toss-up...if they are actually socketed, the socket will be compatible with ostrich...the socket is gonna be the same regardless of what program/software/hardware/etc you're using...sometimes though, you'll get an ecu from ebay that has the chip soldered directly to the board, with no socket at all.
     
  3. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
    I wasn't even referring to ZIF's...just sockets in general...

    A looooong time ago I got an Ebay chipped ECU that the chip was actually soldered in....no sockets whatsoever...
     
  4. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    im thinking about doing that, cause i can get a chipped p72 cheaper than a virgin one. i really need to tune my car cause it is BUGGING THE SHIT OUTA ME!!!
     
  5. xenocron

    xenocron Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2005
    Location:
    Bergen Co., NJ
    Doubtful...most Ebay vendors use what are called 'Dual Wipe' sockets. The Ostrich plugs in best to a machined DIP socket or screw down type ZIF sockets (i happen to sell these) if you need to remove it from time to time.
     
  6. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    believe me xenocron, you have my business. ive been plugging you on absoluteprelude.com too. i just wanted to see if i could weezle my way out of buying a virgin p72.
     
  7. H23VTECLUDE

    H23VTECLUDE Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2006
    WHO CAN TELL ME WHAT THE DEAL IS WITH MY E-BAY JUN RACE ECU. I GET A VTEC SIGNAL AT THE VTEC SOLENOID AT 4600 BUT DONT FEEL ENGAGEMENT TILL 5900. THEN I RUN MY JDM 38720-P13-N01 ECU AND VTEC ENGAGES RIGHT AT 5100 LIKE IT SHOULD. DONT UNDERSTAND WHY THERES A VTEC SIGNAL & NO VTEC UNTIL 5900. PRETTY WIERD. ANYONE KNOW WHY? SOMEONE KNOW OF A BETTER ECU TO RUN WITH MY H23 VTEC MOTOR?
     
  8. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    yeah, a P13. The JUN ecu just adds fuel and timing, it doesnt do anything special. I think you should just get yourself a P28 (or 72 if you wanna keep your IABs) and chip it with a specially made program rather than having one of those junk ECUs.

    Also...take off the caps lock...im not in the mood to read caps tonight. GRRR
     
  9. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    Yep Chris. I had the problem with my zif and you hooked me up with one of those screw types. Works a LOT better with the ostrich than the lever type zif. Chris definitely gets my business if I ever need any more tuning stuff.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page