1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ect sensor help, obd0 b16/89si

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by blasterman87, Aug 19, 2009.

  1. blasterman87

    blasterman87 New Member

    Messages:
    391
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 13, 2009
    im confused, i have a obd0 b16a and im told that any obd0 engine has the ect sensor on the back of the block next to the oil filter, mine has it there and also has one on the thermostat housing like the obd1 b16's do... and whats the white sensor under the vtec switch with a 2 prong plug? im throwing code 6, and my fan wont kick on. btw i have both the back of the block and thermostat housing plugged in, i just c ant find a plug for the one under the vtec selidoid
     
  2. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    OBD0 B16s have the cooling fan switch on the back of the block and OBD1 has it on the thermostat housing - it has a 2-wire connector with black and yellow/green wires - the coolant temp sensor for the ECU (which gives you code 6) is on the distributor end of the head - it also has a 2-wire connector with red/white and green/white wires - the sensor for the temp gauge is also on the end of the head - has a 1-wire connector with yellow/green wire
     
  3. blasterman87

    blasterman87 New Member

    Messages:
    391
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 13, 2009
    ok, so why do i have 2 of the same sensor on my b16? the one on the back of the block and the one on the thermostat housing?and witch one should i use?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page