1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ECU staying lit in a 91 CRX D16

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by crxnonvtec, Jun 15, 2009.

  1. crxnonvtec

    crxnonvtec New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2009
    I did a MPFI swap and 5 spd conversion on my crx but I cant get it to run it cranks fine and has spark and seems to be getting fuel...but the ecu code light stays lit now and it wont run...anyone think they could help? ...Its a 91 crx dx auto swapped to a d16a6 5sp..jackson racing supercharger, str cam gear, and full exhaust
     
  2. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    solid red LED on the ECU means you have a bad ECU
     
  3. crxnonvtec

    crxnonvtec New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2009
    That sucks cause I hooked up the one I just bought off ebay and its doin the same thing as my other 2 that I had one of them I knew worked great...I opened all three no funky smells or visual defects to either side of the board on all 3
     
  4. crxnonvtec

    crxnonvtec New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2009
    could it also be a warning of a bad connection??
     
  5. pappaj

    pappaj New Member

    Messages:
    137
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 14, 2008
    Location:
    woodstock
    my car did something similar, but the led was slightly flickering. My fuel pump was not turning on. The car would crank fine aswell. I had a bad ground for the ecu and main relay. Double check your ground on the thermostat housing that is where the ecu is grounded.
     
    1 person likes this.
  6. crxnonvtec

    crxnonvtec New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2009
    already went through all the grounds... they're all fine
     
  7. crxnonvtec

    crxnonvtec New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2009
    No one else?? Its really bothering me...Ive had this car forever now and no one can help..ive tried different people in ct but they mostly just know how to bolt on and plug in
     
  8. 89' Project Civic

    89' Project Civic d16a6/d16y8 "mini-me"

    Messages:
    736
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Mar 3, 2007
    Location:
    St. Catharines, Ontario, Canada
    Check your main relay for a bad connection, if a problem occurs in the relay then do not replace it, but simply re-solder the joints on the board in the casing. Let me know how it goes.
     
  9. SuperTubeSocks

    SuperTubeSocks New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 17, 2009
    Location:
    Pocatello, ID
    This is a fairly common failure on the ED cars. It may be a good idea to replace the engine grounds with new wires if they are still the originals.
     
  10. crxnonvtec

    crxnonvtec New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2009
    main relay is fine all engine grounds are brand new....
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page