1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ef8 sir idles but doesn't rev

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by joncivic1, Jan 31, 2009.

  1. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    i have converted my ef8 to obd1 it idles lumpy and cuts out under any amount of throtle any1 experianced this:(
     
  2. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    The CEL on?
     
  3. MthaFuknGreen

    MthaFuknGreen Green on the scene.

    Messages:
    3,166
    Likes Received:
    32
    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Lodi, CA
    are you out of gas or close to it?
     
  4. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    CEL? I am a biginner in this department
     
  5. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    gas is good me mate prooved that when testing injectors got me in the eye quater tank reading anyway everything seems fine (a litle slow and lumpy but ive seen worse run, into vtec aswell )until throtle is opened
     
  6. MthaFuknGreen

    MthaFuknGreen Green on the scene.

    Messages:
    3,166
    Likes Received:
    32
    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Lodi, CA
  7. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    engine light comes on aftee 30 secons of idle
     
  8. MthaFuknGreen

    MthaFuknGreen Green on the scene.

    Messages:
    3,166
    Likes Received:
    32
    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Lodi, CA
  9. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    would lamba sensor wired wrong cause sutch problems
     
  10. MthaFuknGreen

    MthaFuknGreen Green on the scene.

    Messages:
    3,166
    Likes Received:
    32
    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Lodi, CA
    lamba sensor?
    are you just making shit up now?
     
  11. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    as my distributor and laba sensor are from obd2 cars and ecu obd1 i got a leaflet of info with conversion harness followed it to the t only to get the results i am reporting could this be becausemost conversions are based on obd1 and i might have got a wire wrong
     
  12. OGMatt

    OGMatt Not a real OG lol

    Messages:
    1,326
    Likes Received:
    30
    Joined:
    Oct 4, 2008
    Location:
    vic B.C. Japanada
    what is a laba sensor?
     
  13. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana

    haha i too saw this and let out a loud wtf? obama sensor?
     
  14. OGMatt

    OGMatt Not a real OG lol

    Messages:
    1,326
    Likes Received:
    30
    Joined:
    Oct 4, 2008
    Location:
    vic B.C. Japanada
  15. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana

    sooo is this motor obd1 or 2? if your dizzy is obd 2 and ur ecu is obd1 w/o conversion bein right its gonna run all whacko if at all
     
  16. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    right sit back relax and read on
    b18c4 block and distributor, lamba (O2) sensor (european gsr i believe) obd2 from 1999 civic vti aero
    b16a head 1990 crx sir used due to diferent obd0
    ecu p30 from crx vti 1994 obd1 with harness addapter from HOND-R.CO.UK
    all above worked fine in my eg3 civic
    so as 4 run well kept me on the road for 4 years like that until the suspension colapsed going round corner so as for whacko you wouldnt belive the frustration it caused others.
    NOW progress if you wish to help and stop taking p*ss
    firing order is right
    good spark fueling well ecu light comes on 30 seconds in. It is only firing 1 and 3 even though good spark to 2 and 4 am going to get compression tester as the twat that changed the head origionally put gasket back to front so have suspision of bent valves. (head mechanic) was done in a garage
    So if any of you can point me further in the right direction without taking the p*ss i would be verry gratefull as my day job is a chef not a greese monkey and i have got this far working around my job without the help of so called mechanics that have let me down several times with this car because they cant seem to work it out because they are all vw or opel fans this is a bit beond them just the thought japanese makes them sweat
     
  17. prpprimo

    prpprimo Hondaholic

    Messages:
    217
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jun 8, 2008
    Location:
    ABQ
    Been there done that, it drove me civix!

    after days of research, on another site.
    I read one sentence that made all the difference in the world.
    Here it is.
    " Be sure to shield your distributor wires";)
     
  18. tabKola

    tabKola New Member

    Messages:
    326
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Jul 3, 2008
    Location:
    Tewksbury MA
    I think by Lamba sensor he means Oxygen sensor and yes if it is wired wrong it could cause this because your A/F ratio will be off.
     
  19. HATCHET_HONDA

    HATCHET_HONDA scottie fizzle

    Messages:
    764
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 11, 2007
    Location:
    hobart, indiana
    is that a european thing? callin an o2 a lamba sensor?
     
  20. joncivic1

    joncivic1 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    n wales
    yep dno why.
    cool will have to double check with suplier of harness then becaus they suplied me with info to re wire it
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page