1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

electrical problems

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by preston, Dec 12, 2006.

  1. preston

    preston EK9TURBO

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2006
    Location:
    columbus, IN
    my 1996 ek9 (d16y8) is having electrical problems. all the power keeps surging only after i first hit the gas, if i start the car and don't touch the gas it wont surge. It has exhaust, aem cold air intake, and the battery has been moved to the back. if you have any suggestions please tell me. thanx !!!
     
  2. loyloy

    loyloy sun^works

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 13, 2006
    Location:
    Houston, Tx
    check ur battery cables. make sure they are nice and tight and the grounds are good.
     
  3. ilikericedotcom

    ilikericedotcom New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 22, 2006
    im having a similar problem with my sisters also, at idle, it does the whole vacuum leak problem.. but when i lightly touch the throttle to just slowly accelerate the car bogs down.. and looses power.. i have to stomp of the accelerator to keep it from doing this.. this can be a number of things i know, and right now im just trying to find out whats working right now.. is this the same problem u having?
     
  4. preston

    preston EK9TURBO

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2006
    Location:
    columbus, IN
    i worked on it and for anyone else with this problem it was the altenator i had it rebuilt for 45 bucks and it runs like a champ
     
  5. DwnShftPrincess

    DwnShftPrincess Senior Member

    Messages:
    272
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 6, 2004
    Location:
    Orangeburg, SC
    glad you figured it out. another suggestion would have been the IACV
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page