1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine chokes when gas pedal is floored

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by valentino, Nov 30, 2004.

  1. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004
    I been working on my car for a while now and i can't seem to fix the problem. Ok heres the problem. The car runs ok, but when i slam the gas pedal to the floor the engine chokes. When i slowly press on the gas pedal it run ok. Please someone help me.
     
  2. hcivic.com

    hcivic.com Senior Member

    Messages:
    4,571
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 7, 2003
    Location:
    Calgary Alberta canada
    what have you doen to it?
    have you changes you plug cap and rotor. timed it properly
     
  3. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    I have a 88 crx put a d16z6 in it. but i'm using the d16a6 intake manifold. i changed the injectors and the injectors connector caps for the d16z6. i timed it properly all the marks are in placed. changed fpr, mapsensor, ecu.
     
  4. hcivic.com

    hcivic.com Senior Member

    Messages:
    4,571
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 7, 2003
    Location:
    Calgary Alberta canada
    ok it was an si?
    have you used a timming light on it?
     
  5. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    i course i used a timing light. what else would i use?
     
  6. forgivenjojo

    forgivenjojo Junior Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 30, 2004



    I drive a 91 crx with the stock 1.5 engine, and I am having the same problem. I changed the plugs and air filter. I ran premium gas and this helped a little. When I changed the plugs I noticed they looked very black, which lends me to believe my car is running heavy on the gas.....am I right? If I let off the gas a little, it stops chugging, and when the rpm's get to 2800-3000 rpm's it stops chugging.

    I actually logged onto this site because of this problem and was hoping for some help for a poor student.

    Many thanks to whoever can help me.
     
  7. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    i had the same problem, my distributor was bad. not everything inside the distributor, but the distributor itself. i replaced the ICM, coil, cap rotor, plug wires and plugs, and it still didnt help. when i floored it the engine would misfire and stumble and backfire. i determined that the gas was not getting burned so i knew it was a spark issue. i just bought a brand new distributor and it fixed my problem.
     
  8. zoomspeed05

    zoomspeed05 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 1, 2004
    hey i just got finishing fixing this problem check the throttlebody it mite be clogged :D
     
  9. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004



    Someone was telling me about not to use the resistor box coz, d16z6 doesn't require it. is it true?
     
  10. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    if you have obd1 injectors you dont need the injector box. if you have obd0 injectors, you need the injector box.
     
  11. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    Yeah i changed the injectors to obd1. i just changed the injectors and the injector plugs. So what else should i do to the resistor box? what do i do to the red/black wires the use to connect to the resistor box?
     
  12. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    Checked throttle body and it look fine. Anything else? Any suggestions?
     
  13. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    Anyone?
     
  14. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    bump
     
  15. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    if you're using the p28 ob1 ecu and obd1 injectors, you must NOT run the resistor box.
     
  16. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    So what would i do to the 4 red/black wires that are coming from the injectors?
     
  17. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    get a distributor plug from an obd1 civic or integra.

    note: this is NOT the clip for the ignition distributor. i say distributor for lack of a better word. this is a plug which has 1 input and 4 outputs. it splits the power to all four injectors from one wire. that would be the way to do it and thats what you do with your remaining wires.
     
  18. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004


    What do you mean distributor plug from obd1? I'm not sure what are you talking about. Can you please send me pictures?

    thanks,
    valentino
     
  19. preluderjs

    preluderjs Senior Member

    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 3, 2002
    Location:
    san diego
    i had a similar problem in my car and it would only do it right around full boost (1.8t) and it turned out to be the MAF sensor. I dont know if that would help you at all but good luck.
     
  20. valentino

    valentino Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2004



    I changed the MAP sensor already. still the same.. thanks anyways
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page