1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine light comes on after a couple days??

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by jamielangdo, Sep 16, 2008.

  1. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    i swaped my d16y7 for a d15b vtec. the car runs good except my engine light came on after a couple days of daily driving, why? so i heard it may be my IAC vavle, so i cleaned it, my car runs great, but engine light came on again after a couple days????
    any ideas?

    the first time it came on, my car would iddle up and down very quick at arround 1200rmp.
    but now its not, the engine light is just on
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    well first you need to figure out what code your throwing
     
  3. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    its throwing a caode for IACV
     
  4. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    then fix that and it should go away
     
  5. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    i did..even replaced the part. still comes on after a couple of days
     
  6. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    did you reset your ecu after you put the new part on
     
  7. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    yes. then it came on again after a few days.
     
  8. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    what ecu are you using
     
  9. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
  10. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    idk, if you put a new part on there and reset the ecu, it should have went away maybe check the wires between the iacv and the ecu to make sure there good and connected with no grime build up
     
  11. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    yeah. the wires for the iacv are new. i had to wire them seperate. that shouldnt be a problem there. some people have told me that placing a breather filter on my vlave cover and pluging the cold air breather tube should help because the deposits from the valve cover can cause the iacv to get dirty. is that true?
     
  12. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    i mean it can make them dirty but thats what the screen is for i myself dont like to plug it with a filter i like running it like it came from the factory.and with you running the wires yourself just double check to make sure there getting a good connection at the ecu, it happens
     
  13. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    ok i'll check that out tonight. any other ideas of what it may possibly be?? i just find it weird that it takes a few days or so for the engine light to come on.
     
  14. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    yeah thats all i can think of maybe check the code again to make sure its the right one
     
  15. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    alright.thanks for your help!
     
  16. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,278
    Likes Received:
    499
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    Hook up an OBD2 reader, this will ensure you're pulling the correct code.

    Do you have and idle problems?
     
  17. jamielangdo

    jamielangdo New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2008
    well sort of..its when i press the gas at arround 1700rpm my car give a little shake. it jumps the rmp up about 200rmp. just like a little kick? not sure why it does that
     
  18. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,278
    Likes Received:
    499
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    Have you checked the secondary o2 sensor?

    Are you using the correct ECU? No. The p2p is for the d16y8.

    You need the proper ECU for the d15Bx. Get that ecu, and you'll not have a CEL.
     
  19. frankmaster

    frankmaster Banned

    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2008
    if you have not hacked your harness go to a garage where you can find a snap-on motis and ask them to put the scope to your car.you will pay a diagnostic fee but the motis will find the problem. if your ballin buy a motis.if your broke or just too proud,keep typing
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page