1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine Trouble

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Jayamashey, Apr 24, 2007.

  1. Jayamashey

    Jayamashey Junior Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2004
    Need some help with an engine problem.

    I completed a B16A SIR2 swap in the fall. Everything was running great until the weekend.

    I drove it about 30 miles (50km) and it ran fine. Then i washed it and sprayed the engine bay down just with the hose. Then some guy came over and test drove it by himself (I am selling).

    After he got back I started it and the engine is now studdering (especially in lower RPM). It feels like its misfiring and definately underpowered, but I am not getting any codes. When I accelerate in neutral and hit 4000-5000 RPM it makes a terrible noise (almost like loose heatshields), but over is better. It seems to shake/shudder alot in the lower RPMs when gas is given. Idle sounds OK but is a little more rough then normal but doen't have the shudder.

    Any ideas?

    BTW: Plugs, wires, dizzy, timing belt, O2 - are all 3 months old and worked well.
     
    Last edited: Apr 24, 2007
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    it sounds like water got in something mabe the dizzy cap
     
  3. TheManRSW

    TheManRSW TheManRSW

    Messages:
    387
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 18, 2006
    Location:
    Mooresville, NC
    ^^^ pull the distributer cap and make sure all is dry.
     
  4. Jayamashey

    Jayamashey Junior Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2004
    Thanks, but that was the first thing i check and it was dry.

    Also car almost bogs to a stall on idle . But runs better in the higher RPMs (over 5000).
     
    Last edited: Apr 24, 2007
  5. jason22ga

    jason22ga jason91si

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    griffin,ga
    take your spark plug wires out off the head and see if you got water in the spark plug holes mine done the same thing when i washed my engine hope this helps
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page