1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine wont turn off

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by Infamousd42, Sep 30, 2011.

  1. Infamousd42

    Infamousd42 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2011
    I've just had my b16a2 swapped into my 94 civic si. Turns up fine, but when I turn the car TI the off position, the engine continues to run. Never had this problem in my 93ex with the same engine. Only mods I've put on it since the swap was a after market lighted crank pulley, and after market steering wheel and quick release kit. The mechanic wants to swap the steering column, but I think he just wants to get more money out of me, I put the steering wheel on so I wonder if I can fix it. Anybody ever encountered this, any feedback will be greatly appreciated.
     
  2. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    ignition switch maybe
     
  3. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    ignition switch, yep... do it. and no, you dont need to swap the whole column out..
     
  4. Infamousd42

    Infamousd42 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 11, 2011
  5. josh7681

    josh7681 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 24, 2007
    Alright, a recent post on this... I am having same issue; It has not been doing it the whole time, just started recently. I take the key out and the engine continues to run... I have tried new ignition switch and PGM-FI relay. I get same result. I have undone the last several things (in the wiring) that I did before this started happening. I can disconnect the PGM-FI relay, distributor, and/or passenger tower plug (injectors) plugs to kill the engine. I am currently running P75 stock map (J1 un-jumped) and custom map (J1 jumped) and a PR4 the same way(s). I am doing a Moates Demon real time emulation very soon, but this needs to be fixed first. I am at a loss, and need some input from the whole world now..lol
    Started throwing code 16 yesterday I just ohm checked my RC310 injectors, all 4 16.0 ohms. Not sure if this is related (seems like it could be), I was expecting to find an unwanted feed (12v) or short or unwanted ground, but I cannot find anything. I even unhooked the radio head unit and subs I hooked up... More ideas...??? THANKS...
     
  6. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,271
    Likes Received:
    497
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    What about a new main relay?
     
  7. lostsoulzprophet

    lostsoulzprophet delslow

    Messages:
    874
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Sep 2, 2009
    Location:
    georgia
    no man. its a transformer. cant shut them down. lol. but in seriousness. sounds like ignition switch to me.
     
  8. josh7681

    josh7681 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 24, 2007
    Man, Those are the 2 first things I went for main relay and the ignition switch... I got new from the ZONE and tried both at same time (the new ones) and I tried them one at a time... I didnt hook the switch to the tumbler, just turned it with a screw driver... Im looking over my injector, iacv, ect.. wiring right now and have not found anything that is wrong...! This car man I tell you. got a gremlin maybe I need a harley bell...lol
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page