1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fried Ecu?

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by Yellowcivic, Apr 24, 2008.

  1. Yellowcivic

    Yellowcivic New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 24, 2008
    Well I was leaving my buddies house and all of a sudden my car turns off..My check engine light is on and the Park, D4, and D3 lights are on in the dash..Checked the cel when I got home and its a code 0 (i drive a 93 civic dx) Could this be the reason why my fuel pump isnt priming?
     
  2. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    no such thing as a code 0...try again.
     
  3. Yellowcivic

    Yellowcivic New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 24, 2008
    Its a solid cel...the helms manual has it listed as a code 0 and so does honda-tech...
     
  4. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
  5. Yellowcivic

    Yellowcivic New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 24, 2008
    Yeah i know how to pull a code...cel doesnt blink just stays on..and the fuel pump wont prime..I checked the ecu ground and everything seems to be fine..Would it be ok if I were to put in a p28 ecu just to see if my car would start or no?
     
  6. t3t4delsol

    t3t4delsol New Member

    Messages:
    652
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    York, Pa
    so you drove the car home or got it towed? does the car start now? Normally you cant hear the stock fuel pump prime. I would check your main relay under the hood, it sounds to me like it blew
     
  7. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    werd on the main relay.

    thats the primary circuit for the fuel pump, so if it isnt priming, thats probably the culprit.
     
  8. Yellowcivic

    Yellowcivic New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 24, 2008
    I pulled the out the ecu and capacitor c14 on the board is fried....Now are all p06 auto ecus the same? I went to my local junkyard and they had one but mine ends in a51 and has the letters apy..and the one they had ended in a50 and had auk. They said it wouldnt work...What do you guys think?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page