1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fuel pump probs (I think)

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by krut042303, Jun 27, 2006.

  1. krut042303

    krut042303 Junior Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 6, 2006
    Alright, I've got a 90 Crx with a B16a3, P30 ecu, walbro 255 fuel pump and almost half the time (usually when the engine is still warm) I start the engine and it starts and then just dies even when I give it gas its like I'm not even stepping on it. Then I turn off the key and turn it back on and the fuel pump doesn't make any noise so it doesn't even charge the fuel rail and it won't start at all. So I wait a couple of minutes turn the key, fuel pump will pump but when I start it I have to take it up to like 4000rpm right off the bat and keep it there for about 30 seconds or until everyone at the gas station is giving me looks and then its fine until i turn the key off. Its never died while running, only right after i start it. Any ideas? Thanks
     
  2. BORICUAFLAVA2

    BORICUAFLAVA2 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 27, 2006
    have you tried installing a relay direct from the ignition, instead of the factory main relay. it might be that since you have a higher pumping fuel pump and it might need a higher voltage going to it.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page