1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gas mileage

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by TurboRex90, Aug 20, 2009.

  1. TurboRex90

    TurboRex90 Golden EG

    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    31
    Joined:
    Jul 15, 2008
    Location:
    Maryland
    So ive been noticing i burn gas quit quickly in my crx.

    I mean i have a 255lph pump, 450cc injectors and run 19psi, but i never really get into it anymore, and if i do its only for a second or two..
    So last time i filled up i made record of my Mileage and then again when i went to fill up, and apparently i get 14mpg.. How is that possible because i know people with twice the size of my injectors making atleast 20mpg.

    Something with the tune maybe? or idk, anyone have any suggestions?
     
  2. Bobby17772

    Bobby17772 New Member

    Messages:
    785
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Enfield, CT
    the more power you're making the worse your gas mileage will be. so if you want better mileage, turn the boost down
     
  3. DESPAIN

    DESPAIN yep....mmhhm.......yep...

    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    flower mound TX
    i get 32 mpg. in my prelude i was runnin 780cc injectors and 255lph... on 9-11 psi. making 270-290whp.
     
  4. TurboRex90

    TurboRex90 Golden EG

    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    31
    Joined:
    Jul 15, 2008
    Location:
    Maryland
    Nice try, but My buddy makes 400hp runnin 1000cc injectors gettin more gas milage then me.

    Then look at Despain, soooo idk whats the prob.
     
  5. 94civicturbo

    94civicturbo New Member

    Messages:
    1,477
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Dec 11, 2008
    Location:
    Liberty, IN
    sounds like my v-8 3/4 ton truck gets the same gas mileage as a honda... now im fuel efficient haha ;)
     
  6. TurboRex90

    TurboRex90 Golden EG

    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    31
    Joined:
    Jul 15, 2008
    Location:
    Maryland
    haha. until I figure this nonsense out o_O lol.
     
  7. 94civicturbo

    94civicturbo New Member

    Messages:
    1,477
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Dec 11, 2008
    Location:
    Liberty, IN
    try to get a different tune... or somethin idk...
     
  8. Magana559

    Magana559 The Warden

    Messages:
    2,568
    Likes Received:
    42
    Joined:
    Aug 9, 2008
    Location:
    fresno Ca
    whats your A/F ratio at WOT, half and partial throttle??
     
  9. TurboRex90

    TurboRex90 Golden EG

    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    31
    Joined:
    Jul 15, 2008
    Location:
    Maryland
    if I had an A/F gauge. let alone an O2 sensor I would love to tell you lol. im tuned on no sensor.
     
  10. DESPAIN

    DESPAIN yep....mmhhm.......yep...

    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    flower mound TX
    that might be the problem then?
     
  11. Matts96HB

    Matts96HB . Moderator VIP

    Messages:
    6,482
    Likes Received:
    390
    Joined:
    Apr 16, 2006
    Your problem is shitty tuning. I dunno who in the world would attempt to tune a car based upon feel because it simply doesn't work very well.

    Get a wideband in that thing. My guess is that your AFR's are somewhere in the 11's while cruising at partial throttle, when they really should be somewhere in the 14's. Idle should be higher 14's. Into boost right around the 11.5-12.0 range
     
  12. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    Wow, you don't even have a gauge much less an o2 sensor? you're probably running way rich.
     
  13. TurboRex90

    TurboRex90 Golden EG

    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    31
    Joined:
    Jul 15, 2008
    Location:
    Maryland
    woah guys lol. the guy who tunes it has a wideband plugged into his laptop. so he DID tune it on the dyno with a wideband. the car had run for months fine no probs. so why now over an O2 sensor.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page