1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

got a new tach

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by rex187, Aug 8, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rex187

    rex187 Member

    Messages:
    210
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 15, 2005
    Location:
    austin,texas
    alright today i bought a new autometer tach. i was wondering if anyonw knows how to put the tach in to a 91 crx si b16. it came with wirring instructions but they make now sence what sort. any help would be nice. thanks
     
  2. rex187

    rex187 Member

    Messages:
    210
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 15, 2005
    Location:
    austin,texas
    ok i have power to the tach...but i cant get it to read the rpms. i dont know what wire to put it to.. do i need to cut the blue wire that gose from the stock tach to the dis. and take this grean wire on the new tach and comebine it with the blue wire? does anyone know how to do this it would really help
     
  3. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    I wired mine into the blue wire that goes into the dist.
    EDIT: Splice it in, don't cut it, then you can have 2 tach's :lol:
     
  4. Celerity

    Celerity Well-Known Member

    Messages:
    21,969
    Likes Received:
    146
    Joined:
    Sep 11, 2003
    You have a stock tach ? Or the tach wire as described in the manual ?


    As I recall it's the blue wire on the distributor, I spliced it and away I went. I have the old dizzy in a box if you wanna see it.

    And today, apparently, I ate my 4th distributor.

    -> Steve
     
  5. drpenguin

    drpenguin Senior Member

    Messages:
    498
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 25, 2004
    Location:
    Salem, Or
    just get a wire tap and tap the blue wire going to the back of your stock tach. they will both work then. if you want you can run a wire all the way out to the dizzy if you like
     
  6. fasterimage

    fasterimage 2 SLOW CREW

    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 30, 2006
    Location:
    State College, PA
    hey yall, I was just curious...I just picked up an autometer 5" tach with the memory function and there are four wires. red, Black, White,Green, what are the 4 wires for....red and black im guessing would be power and ground, and the green for the tach signal, what is the white wire for, I bought it out of a race car at a junk yard...so I dont have hte instructions? plzz help
     
  7. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    thread from the dead, and not even on topic. good job.
     
  8. 97hatch

    97hatch ?

    Messages:
    1,695
    Likes Received:
    20
    Joined:
    Feb 6, 2003
    Location:
    Anderson IN
    its only a year old and its close to the topic :ph34r:
     
  9. Vtecmonster08

    Vtecmonster08 Vtecmonster

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Las Vegas
    the tach reads 2500 rpms when the car is on idol? Help..
     
  10. Korax

    Korax New Member

    Messages:
    1,379
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Nov 29, 2007
    Location:
    Western PA
    Start your own thread man, this one is from 2005. and was already bitched about reposting in it a year after the fact. Reading is fun^^/.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page