1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GSR Swap in 92 CX....no vtec

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by SPOOLEDCRXB18, Apr 1, 2004.

  1. SPOOLEDCRXB18

    SPOOLEDCRXB18 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2003
    Hey guys....My first post here, but have always turned here for useful info. The Admins of this site have doen a really great job....now down to business

    I just swapped in a 94 GSR motor in my 92 CX hatch. NOw as far as Im told, all 92 civics are pre-wired for vtec. Well it seems as my car has no vtec, and was wondering if it could be form the O2 sensor. Now my theory is, since it was wired for vtec, it would have that as well, and there are no CEL's, so if the ecu wasnt reading a heater circuit it should poop the light on. Right or wrong? To be honest I hahvent really researched the wiring to seeif it actually has the vtec wiring. BUt just though I would thow it out there and see whta you guys thought. Thanks in advance for your help.
     
  2. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,056
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    which ecu are you using?

    i think you have wiring issues to work out before you get vtec...
     
  3. SPOOLEDCRXB18

    SPOOLEDCRXB18 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2003
    Well I'm using a P28, but not chipped....I can not use the P72 right now, because the Knock sensor was broken, and being that I am staioned in Germany right now, Honda parts arent exactly quick and abundant.My only choice is the dealer which is a pain in itself. The car runs really good, although seems to be running really rich.
     
  4. toyz51

    toyz51 Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 9, 2003
    Well, it isn't 100 percent that all 92's are prewired for vtec. If it is it would still only be prewired from the ecu to the strut tower and would have to be wired to the engine from there. First thing is to see if the ecu has wires from the vtec pin as well as for the pressure switch.
     
  5. HellBentHONDA

    HellBentHONDA Senior Member

    Messages:
    404
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 10, 2004
    Location:
    wa state
    not all 92-95 hatchbacks came pre-wired for VTEC from the factory. only the VX and SI. where did you get the p28? im tired and ill post more tomorrow.. so sleepy.....
     
  6. SPOOLEDCRXB18

    SPOOLEDCRXB18 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2003
    Ok well I came to my shop a lil ealry this morning to check out the wiring...I did have a wire that was loose in the connector goin to the solenoid. I fixed it, and all the wires are there...so I do have vtec now. I also learned why you gotta use a chipped P28...the crossover, and rev limit sucks...LOL

    Thanks for your help guys...was appreciated.
     
  7. asmallsol

    asmallsol Super Moderator

    Messages:
    8,074
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Houghton/Livonia Michigan

    yea, deftenly a reason to get it chiped/reprogramed.
     
  8. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Where are you stationed in Germany? I am over here too.


    And Hellbent, yes ALL 92's are wired to the canon plug for vtec, only the Si/EX, and hte VX run it all the way to the motor.
     
  9. SPOOLEDCRXB18

    SPOOLEDCRXB18 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2003
    Well it's actually my wife who is military, but we are in Mannheim. Where you at?
     
  10. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Bamberg, do you know any of the guys in Ramstein?
     
  11. SPOOLEDCRXB18

    SPOOLEDCRXB18 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2003
    naw..I really havent ventured out a whole lot. I heard there is a couple turbo'd hondas out in Ramstein though...I think ones a teggy, and another a hatch or something. Over here in Mannheim, there arent really a whole lot of fast imports, more rice than anyhting...though there is a few WRX's...How far is Bamberg from Mannheim? IS that where the track is at?
     
  12. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    No track here, I hear though they are opening one in Mannheim, or K town. A 1/4 mile, sometimes we go out to Hockenheim for free day. We're about 3.5 hours from you. There's a club in Ramstein, but I only know a couple of those guys, one has a boosted teg, and the other soon will be running a B16AT. Down here, mostly a bunch of rice, and the Honda guys don't really seem to get into building something real. A couple ITR's, but nothing really fast, other than a blown Stang GT, a couple dying SRT-4's, and a sick Grand National. All our real guys it seems have left in the last coupe years.
     
  13. SPOOLEDCRXB18

    SPOOLEDCRXB18 Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2003
    Yea same thing over here... I havent even heard about a track over here...that would be great, if they did, but prolly wouldnt be done before I left... :(
    What's your MOS??? Know of any good places to get parts?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page