1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

h22 swap going good but now my car stutters when i turn the ignition o

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by mikegeezy, Apr 12, 2006.

  1. mikegeezy

    mikegeezy Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 6, 2006
    ok everything is going good with the h22 swap but i just noticed when i shut my car off before it would just shut rite off and now it sputters for like a 10th of a sec then shuts off any suggestions?
     
  2. get_nick

    get_nick These snozzberries taste like snozzberries... VIP

    Messages:
    11,939
    Likes Received:
    1,059
    Joined:
    Apr 21, 2003
    Location:
    Washington State
    sounds like it might be an o2 sensor. any check engine lights? give a little more details about your swap. the car, motor, all that you can think of.
     
  3. driver1

    driver1 Senior Member

    Messages:
    1,979
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 15, 2003
    ya sounds like an o2 issue or likely fuel issue...maybe runnin a lil rich? because the o2 is bad? give us details
     
  4. mikegeezy

    mikegeezy Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 6, 2006
    h22 into civic ek no codes it happend when i wired my coolant fan to a switched 12v the closest thing i could find was the reverse sensor so i tapped into that. i undid it and it dosent do it ne more why do you think it did that?
     
  5. get_nick

    get_nick These snozzberries taste like snozzberries... VIP

    Messages:
    11,939
    Likes Received:
    1,059
    Joined:
    Apr 21, 2003
    Location:
    Washington State
    you might have a vacuum leak. check all your lines and your o2. make sure it's wired right.
     
  6. mikegeezy

    mikegeezy Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 6, 2006
    its not the vacum or the o2 it was cuz i had the fan wired to the reverse sensor i dont know why it made it do that but it did.
     
  7. get_nick

    get_nick These snozzberries taste like snozzberries... VIP

    Messages:
    11,939
    Likes Received:
    1,059
    Joined:
    Apr 21, 2003
    Location:
    Washington State
    i missed the part where you said it doesnt' do it anymore. it was probably a short rather than mis-wiring it. something may have been grounded out or crossed. then again it could be an anomaly with no explanation.
     
  8. mikegeezy

    mikegeezy Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 6, 2006
    what i meant was i unhooked the fan wireing from the reverse sensor and wired the fan to an old ac plug that i dont use and now the car shuts off normal. for some reason having it wired to the reverse sensor made it do that. i know thats what was making it do that cuz when i unhooked it from the reverse sensor the car would shutt off normal when i would hook it back up the car wouldnt shut off normal so on so on but it shuts off fine now with it hooked up to an old ac plug. i think mabey the reverse signal changes fuel or timing in the ecu when it is being used or something i dont know confuses the hell outa me.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page