1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

H22 Swap Wont Rev Past 3k Rpm- What's Wrong?

Discussion in 'HYBRID -> BA-BB /CA-CD' started by Ima2nr, May 25, 2003.

  1. Ima2nr

    Ima2nr Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2002
    I have a freind that swapped a h22 into his 88 prelude... It starts and runs, but the engine wont rev past 3k. his speedo works, and he is using the OBDI P13 ecu.
    what's wrong? I cannot diagnosis the problem because he is in NJ and I'm in GA.
    thanks in advance!
     
  2. bfinch2002

    bfinch2002 Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 3, 2003
    Location:
    louisville, ky
    has the ecu been chipped??? i chipped my ecu and something went wrong. my fuel cut off was lowered to around 3000
     
  3. B16RacerN2NR

    B16RacerN2NR Working Hard VIP

    Messages:
    6,148
    Likes Received:
    99
    Joined:
    Feb 28, 2003
    Location:
    Moving back West...
    is his distributor obd-1 also to go along with that ecu? if not, there's your problem...i had the same problem for like a month until everyone on here help me out...if everything matches up fine, then check the wiring again
     
  4. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD
    its called ecu safe mode or ecu "limp" mode. it only runs the necessary sensors/parts for the engine to keep running. there is bad wiring somewhere.
     
  5. Ima2nr

    Ima2nr Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2002
    limp mode.... I'll tell him to check his wiring then, thanks for the suggestions, I'll update you if he can fix the problem.
     
  6. BlackJDMdeath

    BlackJDMdeath Senior Member

    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Wichita, KS
    um, has he checked to see if he is throwing any codes?
     
  7. ksrcivic

    ksrcivic Senior Member

    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 20, 2002
    Location:
    Sacramento California
    dunno if this works for OBD-0 setups like the one u have on ur prelude but it werks on OBD-1&2 if you pluged the wires for your TPS sensor and your MAP sensor in reverse, in other words TPS plug into MAP and Map Plug into TPS, the plugs are the same on the later OBD1 and 2 setups this happened to me on a gsr motor into an ek swap i did and it wouldnt let me rev past 3k rpm i switched the two and it worked fine, but i agree with what was said earlier there is something wrong with the wiring of the car
     
  8. zc_hatch

    zc_hatch Senior Member

    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 20, 2003
    Location:
    Indiana
    have you checked fuel pressure? my zc swapped hatch did the same thing, it sounded like it hit the rev limiter, but it was just the map sensor was bad or incorrect with the engine.
    jones
     
  9. PRELUDERR34

    PRELUDERR34 Junior Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2003
    IM THE GUY WHO IS DID THIS SWAP THANK YOU FOR ANSWERING ALL THE QUESTIONS I APPRECIATE ALL OF THEM. IM GOING CRAZY WITH THIS WHOLE SWAP. I TRIED SWITCHING THE MAP SENSOR AND TPS, BUT IT STILL DOES THE SAME THING. THERES NO ONE AROUND MY AREA THAT HAS AN IDEA. I THINK IT MIGHT BE MY ECU CAUSE IT LOOKS LIKE IT WAS BEAT TO SH#T. AND ITS CHIPPED BY KS ROM. I TRIED OTHER ECU'S LIKE P28, P30, P72 AND THEY WONT EVEN START MY CAR. I AGAIN THANK ANYONE WHO ANSWERS. PRELUDERR34@AOL.COM
     
  10. BlackJDMdeath

    BlackJDMdeath Senior Member

    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Wichita, KS
    if you can't get your car to start with any other ecu there is something seriously wrong. i'm running an unaltered p28 ecu on my car, and i have friends running unaltered p72's on their car. take it to somebody and just get it over with bro.
     
  11. goofyme

    goofyme Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 10, 2003
    i know the same thing happened to two people...cuz of their IAC wire is not hooked up or it's hooked up in the wrong place...causing not able to rev...
     
  12. accordh23

    accordh23 Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 25, 2003
    :eek: THE PROBLEM IS IN THE DISTRBUTOR THE SENOR,IT IS THREE IN SIDE THE DISTRBUTOR THE TDC/CYP/CKP ALL OF THESE SHOULD BE CHECKED
     
  13. hutton

    hutton Junior Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2003
    Ya, have you checked the cylender position sensor inside the distributor? if that is wired wrong or not at all, your car won't rev past 3 grand.
     
  14. PRELUDERR34

    PRELUDERR34 Junior Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2003
  15. driver1

    driver1 Senior Member

    Messages:
    1,979
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 15, 2003
    ya and for that matter email me to cause k need the same ecu......Zeuzip170@aol.com
     
  16. dohcvtec_accord

    dohcvtec_accord WRX Sellout

    Messages:
    8,433
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    The left lane
    Holy thread hijack Batman.

    Try the classifieds.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page