1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

h22a ecu qustion

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by TomZZ30, Dec 27, 2009.

  1. TomZZ30

    TomZZ30 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2008
    I have a p14 ecu which is the single overhead cam with no vtec right? I was wondering if , I could run the p14 ecu with a vtec controller? would the h22a run perfect?
     
  2. red91efhatch

    red91efhatch New Member

    Messages:
    267
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2008
    Location:
    Albuquerque
    no, just get the correct ECU.....
     
  3. DAallday

    DAallday New Member

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 25, 2008
    Location:
    Washington
    no it wouldnt work. it has a different fuel map. get the stock ecu which i believe is the p13.
     
  4. TomZZ30

    TomZZ30 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2008
    okay thanks guys on a search for a p13 now lol
     
  5. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    if you plan on doing anything big to the motor later (turbo, new piston or cam) id start looking for a socketed p28 or p72 that you can have someone make a base map for. the p13's only upgrade path is neptune.
     
  6. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    And why is this in the EW Civic forum?

    :moved:
     
  7. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    cause i fail :p

    maybe its the swap from hell?
     
  8. h22a91civichatchswap

    h22a91civichatchswap New Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 17, 2009
    Location:
    Cedar Rapids, Iowa
    if its sohc non vtec then it is not an h22a h23 maybe but go with the suggested p72
     
  9. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    p14 is the h23 ecu. h23's also dohc, just non-vtec.
     
  10. TomZZ30

    TomZZ30 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2008
    okay then i could uses that ecu just to see if it starts another qustion , would an F series tranny work on an H series?
     
  11. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Yes, the F-series tranny will work...well, assuming that it's not an S2000 tranny. Any FWD F-series tranny will work...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page