1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

h22a ek HELP

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by riceburner5, Aug 21, 2005.

  1. riceburner5

    riceburner5 Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 15, 2003
    i just got done installing a obd1 h22a in my 97 civic with a obd2 to obd1 conversion harness on p13 ecu, and when i started it up the rpm just start to climb up to 4000 rpm and stays there. now, i checked my throttle cable and there's still slack on them. what else could be causing this. pls. i need help and any advice would be helpful. thanks in advance.
     
  2. irhavok

    irhavok Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 18, 2004


    i know its really gay, and youll feel really dumb if its the case but i think its happened to everyone i know.... Make sure you dont have your TPS and MAP sensor plugs backwards....
     
  3. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
  4. powerdriverh22

    powerdriverh22 Senior Member

    Messages:
    825
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Location:
    spfld, mo
    you might also check out the idel screw on the throttle body its just above the inlet facing the passanger side.
     
  5. riceburner5

    riceburner5 Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 15, 2003
    thanks guys, i found my problem. it was my tps sensor, i replaced that sensor when the motor arrived cause it got damaged during the shipment and it was out of tolerance. yea, i swapped my tps and map plugs at my last swap but this time i made sure so i wrote on the plug itself, thanks though. but thanks everybody for your inputs.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page