1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

head change out on a d16z6

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by z6honda2009, Oct 4, 2009.

  1. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    alright im woundering what other heads i can put on the z6 can anyone help me out please.
     
  2. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    d16y8,d16y5 heads will fit..but why are you swapping heads?
     
  3. hunter4life

    hunter4life Rotary Man

    Messages:
    244
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Nov 13, 2007
    Location:
    Canada
    ^^Agreed the z6 is one of the better heads, for the d series and are usually not that hard to find...
     
  4. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    becase i had to wire my car to si to even use the engine in my car 91 hatch
     
  5. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    ok and?? why do you want to do a headswap?
     
  6. hunter4life

    hunter4life Rotary Man

    Messages:
    244
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Nov 13, 2007
    Location:
    Canada
    Yes I don't think I understand what you mean by this...
     
  7. d-mon

    d-mon what r u compensating 4?

    Messages:
    125
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jul 1, 2008
    what's that?
    you don't want to wire teh vtec?
     
  8. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    becase im useing a pm6 ecu wich is not vtec
     
  9. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    so get a p28 ecu,conversion harness,and add the 3 wires for vtec??
    or get a ps9 and have it chipped to run vtec
     
  10. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    id have to change my wireing back and then get the jumper and the computer
     
  11. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    what did you do???
     
  12. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    i pretty much rewired the car to si by useing the dx harness man
     
  13. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    if your car is mpfi then its not gona be much of a problem, get any head you want that is a d series and it will go on there, if your not going to convert to vtec then dont get a vtec head.
     
  14. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Or just run the Z6 with no VTACKH. Or like INJEN said get a conversion harness and a P28, you wont have to rewire anything.
     
  15. egfreak

    egfreak New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 6, 2009
    Location:
    hollywood fl
    head swapping

    i have a non vtec ls but i wana convert it to vtec i have the computer but wat head or heads can i put on it to convert it
     
  16. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    you can put a b16,gsr,or type-r start your own thread
     
  17. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    ok i dont think im explaining it that heres what i did i took a d15b2 out of my car witch is only 2 injector and put the d16z6 in witch is a 4 injectors so when i did that i had to wire the car to si to have the 4 injectors k i used a 89 dizzy and a si ecu witch is not vtecso pretty much i cut and moved wires and add wires for the dizzy and so forth so i cant get a jumper for the p28
     
  18. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    let me break it down even more to try and understand,, so you perty much converted your car to 88-91 si 4 injectors correct ? and its running like that now correct ?
     
  19. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    its a mpfi swap..you can get a jumper harness and you can convert to vtec..or if you dont want to then just leave the vtec head and dont run vtec..then you will just need to get an 90-91 ecu and chip it..then have it basemaped for your setup..
    you dont have to swap the vtec head out just because of your situation..
    im actually running a z6 head on my nonvtec block and dont have the vtec hooked up,dont have the jumper and dont have the vtec ecu..
    it still runs good.just doesnt hit vtec..
     
  20. z6honda2009

    z6honda2009 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2009
    yes i had to wire it over to have the 4 injectors to run the z6 but i kinda want the vtec so could i stil use the jumper even though i had to move wires and had wires to the dx wireing harness
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page