1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help!!!!!!! Car won't hold idle...

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by ovcrash, Sep 8, 2004.

  1. ovcrash

    ovcrash Senior Member

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Quebec, Canada
    Hi,

    i have a little problem...my car doesn't start well, i have to give him gaz to start it. when it starts up..it doesn't hold idle, i have to keep giving it gaz so it stay's fired up...?? If i let go of the gaz to let it sit on idle, it just shut down..

    anyone could help??
     
  2. ovcrash

    ovcrash Senior Member

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Quebec, Canada
    the car is a stock 97 prelude.
     
  3. NoJokE

    NoJokE Senior Member

    Messages:
    1,317
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 6, 2003
    Thats happening with my motor. Im gonna change the IACV and let you know how that goes.

    Is your motor throwing any codes?
     
  4. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    Throttle cable maybe?
    I had mine adjusted wrong and it wouldn't hold idle.
    This may seem a little rediculous but you never know, check the easy cheap things first.
     
  5. 4short

    4short Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 1, 2003
    check all vacum lines to
     
  6. ovcrash

    ovcrash Senior Member

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Quebec, Canada
    Well, the ECU doesn't trow any code. nothing.
    At high RPM the car runs fine.

    I thing that my timing belt, jumped a little, and it un-timed (sp?) the motor, so it's why it's going all wrong..i will check more tomorrow and will let you know.
     
  7. breed

    breed Senior Member

    Messages:
    282
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 23, 2003
    Location:
    New York
    try adjusting the throttle screw sounds stupid but happened to my car not to long ago.
     
  8. t3t4si

    t3t4si Member

    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2003
    all so see if you fuel system a little clogged (fuel filter-injectors-pump). My fuel pump got clogged and it would nt hold idle.
     
  9. ovcrash

    ovcrash Senior Member

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Quebec, Canada
    Well i check compression on the motor, and cylinder 1 and 2 had 0 compression but cylinder 3 and 4 had perfect compression. But the head gasket isn't broken or anything. Could it be that the Valves in cyn. 1 and 2 are not ajust properly or broken??
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page