1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help...don't make me shoot it like that crackhead

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by 92civicb18b1, Apr 21, 2005.

  1. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    Ok, I don't get it. I'm throwing code 20. Electrical load detector for those who don't know.

    I got fuel, I got spark, I got compression/air and my timing is correct, cause it did run yesterday and all the times before that.

    I got the new battery and it turns over like normal and kinda tries to start.

    I rewired the resistors into what would be the yellow/black wire on OEM honda injector clips (i decided to use the a set of GSX clips). I didn't check to see if they were spraying, I will do it tomorrow.

    I'm getting what appears to be a powerful enough spark, I'll get some new plugs tomorrow since these aren't exactly new.

    It ran before and yesterday, so the timing can't be off too much if any.

    It has 180, 181, 180, 181 compression.

    I just put some new gas in it today.

    Lastly, my friend is blind or doesn't know the difference between red and black or positive and negative and hooked up the battery wrong.. I figured no big deal, replaced the fuse and it was supposed to be back to normal.

    Help me diagnose this. I don't know where to start.
     
  2. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    :ph34r:
     
  3. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
  4. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    you guys arent being helpful....
     
  5. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    we were sleeping :)

    i've done the backwards battery thing before... damn color blindness. :(

    anyway, i poped that 25amp fuse, replaced it and nothing else came of it. so i don't think you fried anything. the fuse prevents that.

    ELD is in the distributor. detecting load to adjust the rpms, such as when the a/c is kicked on. i don't see why the car wouldn't start because of this. what ecu are you running?
     
  6. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    obd1 PR4, socketed for uberdata with an LS basemap.

    Damnit, I'm just gonna buy another dizzy.
     
  7. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    Last time I had the ELD code I replaced the dizzy and voila, but I was hoping I wouldn't have to this time.
     
  8. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    if it keeps coming back, its probably something causing the eld to come on... they can't ALL go bad
     
  9. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    I was reading on HT, and there was some BS about how canadian civics didn't have the ELD or something like that. I don't know.

    The dizzy is still distributing spark, even to those crappy plugs. My timing is right. I have to recheck about fuel, but I can smell it. I'm going to disconnect my charge pipes, maybe they got clogged or something it blocking the flow..
     
  10. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    IT RUNS.....

    swapped the spark plugs a voila. Runs like a champ

    Now I gotta drive it. :D
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page