1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP NEVER OWNED ANYTHING SMALLER THEN 5.0

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by hate owning a honda, Oct 6, 2015.

  1. hate owning a honda

    hate owning a honda New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2015
    HELP PLEASE I just bought an 02 civic with blown engine I put a vtec in a non vtec car need to know what todo so i can get the vtec working so it doesnt blow up and need to know y the tach would die after i drove it check engine light came on and the temp guage both dont work. Im tired of the issues please someone have some answers
     
  2. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,577
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    you should just push it off a bridge.

    that being said, you should have some some research and saved yourself some trouble. you'll need vtec components, two of them. the big ones. an ecu with a vtec map, some extra wiring, etc.
     
  3. Jeef

    Jeef NO MA'AM Moderator VIP

    Messages:
    7,150
    Likes Received:
    294
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    CT
    Look up swaps that other people have done and backtrack what you need to fix to get it going.

    What engine did you put in the car and what year?
     
  4. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,274
    Likes Received:
    497
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    You need the ECU, proper plugs, and a couple wires.

    Probably just a matter of hooking up the vtec solenoid and oil pressure sensor to the correct ECU.
     
  5. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,416
    Likes Received:
    152
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    X2

    And what ECU?

    Did you use the engine harness out of the car? I'd like to know how that whole process worked.

    I don't know why your temp gauge doesn't work....tach should work too. Based on my knowledge, the wiring isn't any different inside the cabin or where it runs to the motor or how it connects to the ECU. If it's an Auto Trans...I have no experience with Auto swaps but I still figure the wiring aspect (mentioned in this paragraph) is the same.

    Maybe correct ECU fixes it but I'm skeptical (especially with limited info given). We just don't know all you got.

    I figure it's a wiring problem plus ECU and VTEC wiring needs to be done. But that's a blind stab.
     
  6. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,274
    Likes Received:
    497
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    It's an OBD2 car, harnesses changed pinouts pretty frequently. I'm surprised it runs. Once the OP returns with the part numbers, we'll know more.
     
  7. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,577
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    right, could be an obd2a motor and obd2b car.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page