1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

hesistation

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by PLA5151, Oct 28, 2005.

  1. PLA5151

    PLA5151 New Member

    Messages:
    166
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 15, 2005
    Location:
    Puget Sound area
    So...with the setup listed below....every so often when I am accelerating my car just won't go. It usually occurs in the low RPM range (up to about 3000) and at first it was only occuring in 1st 2nd and sometimes 3rd, now it occurs in the low RPM's in all gears. It seems like when im over 3000 or at WOT in any RPM it doesn't occur. Only with partially open throttle and then when I push to the floor the car jerks and it finally starts moving? Any ideas to where I can look? Thanks in advance
     
  2. DwnShftPrincess

    DwnShftPrincess Senior Member

    Messages:
    272
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 6, 2004
    Location:
    Orangeburg, SC
    distributor or wires, or plugs. change them all if you like :)
     
  3. BigBoy

    BigBoy Senior Member

    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    cali 818
    man i have the exact same problem...its like i have 3 or 4 vtecs instead of 1 lol. I think its a tps or o2 sensor problem. My dizzy is brand new along with plugs and wires so those didnt fix it.
     
  4. BigBoy

    BigBoy Senior Member

    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    cali 818
  5. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
    He is right, it sounds like a o2 problem, and if you push the gas down all the way and the car jerks it might be a tps sensor too.
    Most likely one or both of those though.
    My non VTEC prelude had 3 VTECs when the o2s and tps were bad.:p
     
  6. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    Do u have an adjustable FPR, if so, then make sure it is at 40psi at idle with the hose off.
     
  7. BigBoy

    BigBoy Senior Member

    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    cali 818
    for the o2...are u talking about the one that plugs into the header, right before the cat? I have an EF hatch converted to obd1
     
  8. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
    I suppose so, since i just had 2 right on the exhaust manifold itself.
    I replaced mine both, and that fixed the 3 VTECs problem, and the 19mpg.
    It still jerked when i would full throttle, but that was my TPS.
    I replaced that, and everything was fine.
    [​IMG]
     
  9. BigBoy

    BigBoy Senior Member

    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    cali 818
    whered u get all the parts...the dealer?
     
  10. dirtysohc79

    dirtysohc79 Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 23, 2004
    I'm having the same problems on my d16y8(no engine mods). car hesitates till it passes 2.5-3k rpm. Then is surges till vtech kicks in then it hesitates more. Vtech is sh*t now. This mostly happens when in open throttle. If I press lightly, its not noticeable. I guessing some sensor is out of whack cause I get a code on the freeway when I romp on the gas pedal and the car hesitates. Light blinks off and on untill I let go of the gas pedal. Please help out some newbs here. Thanks
     
  11. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
    No i didn't get them at the dealer, i got them two o2 sensors from autozone and the TPS from another prelude my buddy owned. (motor swappered).
    Change your o2 first, if not, then change TPS sensor .. and there's no H in VTEC dude.
     
  12. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
  13. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
    lmao, i made that pic :ph34r:
     
  14. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    Yup, i remember seeing it in the member's lounge one day.
     
  15. irockz

    irockz New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2006

    hi, i thought im the only one that have that wierd problem, im new to hondas. and own a 93 prelude vtec m/t. car hesitate from pickup to 2-3k rpm. feels like misfiring. replaced the distributor, sparkplugs, coil, sparkplugs wire but it didnt help abit. wanna replace the tps, but im happen to bump in to a h23 automatic throttle body for sale (cheap). do you guys know any difference between the a/t and m/t throttle bodys. are they interchangable? ty
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page