1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

high idle problems

Discussion in 'Accord' started by Blakwolf9666, Oct 15, 2007.

  1. Blakwolf9666

    Blakwolf9666 Member

    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 15, 2007
    Location:
    Miami
    ive got a 90 accord lx with the basic f22a1 for now and ive been havin some trouble with my idle being way to high, around 2000. i know its supoosed to be around 700 and i know it needs to warm up but before it was at least down to 1000 when first turned on ive already tried adjusting the idle speed and that didnt really work until the engine was warmed up.

    any one know what could be wrong???
     
  2. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
    vacuum line leaks listen for air under your hood if any small vacuum lines are unhooked it can make the car idle high i had the same problem from a line getting ripped
     
  3. Blakwolf9666

    Blakwolf9666 Member

    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 15, 2007
    Location:
    Miami
    all the lines are good the only line thats unhooked is coming off of the valve on th right of the intake manifold, buts its been disconnected from whatever it was connected to for quite awhile now. i think it went to the old intake, not sure but i switched it to a short ram and it was still good, and that was about 6 or 7months ago then about last month bam turn the car on and the idles at about 2000
     
  4. 93AccordEX

    93AccordEX New Member

    Messages:
    259
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jun 24, 2007
  5. boostedf22

    boostedf22 dis is why im not

    Messages:
    1,581
    Likes Received:
    19
    Joined:
    May 28, 2007
    Location:
    in the land of OZ

    that would be a vaccum leak
     
  6. Blakwolf9666

    Blakwolf9666 Member

    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 15, 2007
    Location:
    Miami
    why would it now be acting up though even though its been unpluged for awhile now?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page