1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

honda si em1 problem

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by poloboy4, Jul 3, 2009.

  1. poloboy4

    poloboy4 New Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    washington
    hey everybody i have a em1 and ive had it for a while now but im not sure what i have been noticing... when i take off sometimes my car seems to like shake.. it seems like it is (wheel hopping) but it only dose it on first gear sometimes...and its not wheel hopping just seems like it is what could be wrong? it dose it sometimes and sometimes it dose not? getting worried not sure if its the transsmission anyways its got a jdm 16a and a s4c lsd trans. thanks for the help:confused:
     
  2. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,414
    Likes Received:
    149
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Check all suspension hardware (bolts, etc). Sounds like something might be loose and you could be in big trouble if something comes undone and you cause an accident.
     
  3. poloboy4

    poloboy4 New Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    washington
    i will im going to take it to Firestone and get it inspected for $20... but its weird because it only dose it sometimes.
     
  4. cjvictoria

    cjvictoria New Member

    Messages:
    2,525
    Likes Received:
    42
    Joined:
    Sep 22, 2008
    Location:
    N. Chuck, SC
    hmmm... Makes me thing about how my car shakes like crazy when in drive and stopped... If I put in in neutral the shaking goes away.

    It could just be the motor mount bushings... Have you checked them yet?
     
  5. poloboy4

    poloboy4 New Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    washington
    They look very new to me not so old wich is weird if I drive fast it hardy dose it only when I drive slow it dose
     
  6. victor carrillo

    victor carrillo New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2008
    swap problem

    i have a d16y7 block and i was wondering if i can put a d16z6 head and what changes do i need to make can somebody tell me and what head gasket do i need to use....


    and other question i have a d15z6 right now running in my car and a has a chipped ecu p28 but my car doesnt let me rev higher than 6500rpms what can my problem be i already check the timing belt can sombody help me????????????????
     
  7. tabKola

    tabKola New Member

    Messages:
    326
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Jul 3, 2008
    Location:
    Tewksbury MA
    Dude start your own thread.
     
  8. poloboy4

    poloboy4 New Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    washington
    lol that was funny...^_^
     
  9. 78civic

    78civic Junior Member

    Messages:
    725
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Oct 28, 2004
    Location:
    NW MS, Y'all
    I had symptoms like that in a couple of cars. It turned out the rubber balancers on the axles weren't there on the new ones and causing shaking mostly under power, when you let off the gas it went away.
    Did you have them changed out lately?

    Just my .02 E
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page