1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

hondata???

Discussion in 'Accord' started by need2bfaster, Apr 19, 2008.

  1. need2bfaster

    need2bfaster New Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    pa
    is hondata s100 something i need for my ecu since i am turboing my f22 or is that an option
     
  2. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    you need your ecu chiped so the fuel maps can be tuned. hondata is one option. the S300 unit would be what you want these days (S100 is old, outdated). look at Hondata - Honda ECU Modification and Enhancement. crome is another good one. google. dont resort to Air/Fuel Controllers (AFCs). hack junk.
     
  3. need2bfaster

    need2bfaster New Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    pa
    ok so hondata s1 2 and 300 are just option not requirements
     
  4. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    what? ok you've lost me as to what you precieve hondata to be.

    look at their site!

    hondata is the manufacturer. one system is named S100. another system is named S200. those are outdated, and have been replaced with the current system, S300. they are NOT options to hondata. they are options to tuning tho. hondata isnt the only program you can use to tune a honda.
     
  5. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    and it is REQUIRED that you retune your ecu for the turbo and other supporting upgrades.
     
  6. need2bfaster

    need2bfaster New Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    pa
    i was wandering if i could not tune my ecu and run hondata is what i was getting at but u answered my ?
     
  7. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    you can run hondata, and run stock fuel maps, just for future reference. i've been doing that for a while now. i like having the data logging capability, it's real nice, but i'm still stock, for now. hopefully i'll put my turbo on next winter :)
     
  8. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    +1 on that. Hondata s300 may be one of the more expensive tuning solutions; however it has a good user interface, is really easy to manipulate with your laptop, and is useful because it can datalog.
     
  9. Turbo&Auto

    Turbo&Auto Nick Go FAST!!

    Messages:
    3,269
    Likes Received:
    29
    Joined:
    Jan 9, 2006
    Location:
    East Burg, PA!
    I think he thinks theyre seperate. Hondata is just a way to tune the ecu. You can run a stock map with it for now and then tune it for boost when you do turbo it.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page