1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

how do you relocate the battery in a 91 teg rs

Discussion in 'Integra' started by blazeit007, Jan 10, 2007.

  1. blazeit007

    blazeit007 New Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2006
    how do you relocate the battery in a 91 teg rs not to the trunk but to the back of engine
     
  2. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    If you're gonna take the time to relocate the battery, I would say just go all the way to the trunk, makes better sense to have it back there anyway for weight distribution and such.
    I don't think that I have seen anyone jsut move the battery around the engine compartment. Bescides, I don't think there is any room behind the engine for a battery, hence why it is where it is.
     
  3. blazeit007

    blazeit007 New Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2006
    well i took out my back seats and my systems back there
     
  4. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    out it behind the passenger seat
     
  5. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York

    :werd:
     
  6. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    You can't. There isn't enough room in a g2. If anything, buy an NRG cell, and relocate it to the side of the frame rail just below the stock location.
     
  7. blazeit007

    blazeit007 New Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2006
    im moving it to the back will a 130 amp alternator handle 2 batteries
     
  8. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    its not about how many amps the alternator puts out to power the batteries, batteries are storage units, its about how much you are drawing off the batteries that the alternator has to replace. Usually if you have 2 batts a regular alternator will keep them charged, I would buy a power cap instead of another battery (assuming its for your system)
     
  9. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    Or I would just get one good battery EG: optima Dry Cell.
     
  10. blazeit007

    blazeit007 New Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2006
    i have a 6 farrad cap and 1 optima battery , im runnin 3 amps hi mids lows but still want to race . im runnin aem cams aem air intake,msd cap and booster,aem pulleys, gettin ready for single shot of NOS
     
  11. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    you want to race yet you weigh your car down with stereo equipment? Doesn't make sense to me. You should be fine with what you have.
     
  12. blazeit007

    blazeit007 New Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2006
    always take out subs then go race
     
  13. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    you still should be fine with what you have, if you are worried about it buy another cap, possibly another battery, but you def don't need an alternatoror much over 120amps, unless you are pushing some serious wattage (over 6000 without proper capacitors)
     
  14. blazeit007

    blazeit007 New Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2006
    where can i find trunk dimensions online, i want to build a custom enclosure
     
  15. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    use a measuring tape, nobody is going to have trunk dimensions conveniently for you. If it's custom, just take your car to the shop and have them fit it perfectly.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page