1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

hydro to cable conversion...problem

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by bannacrx, Jun 1, 2007.

  1. bannacrx

    bannacrx New Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 12, 2006
    k so my hydrolic LS tranny froze up on my eg. ive got a swap, b18a 93 integra LS motor. i just bolted on a gsr tranny, dont know which year but its cable. so i need a hydro to cable conversion kit for a 92 eg with a b18 in it. help..or any other suggestions
     
  2. badasscrx

    badasscrx New Member

    Messages:
    292
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2007
    Location:
    Casper. Wy
    id just get the right tranny if it comes down to it ill buy that tranny
     
  3. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    hasport is the best

    i used an avid
    [​IMG]
     
  4. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    did you get a new clutch? i dont think they are compatible
     
  5. bannacrx

    bannacrx New Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 12, 2006
    k well what ive done to get around is reweld the bracket off my 89 crx pedal onto my civic pedal and the clutch is working...but its not gonna be the same unless i do something else. formby is that a kit you bought or you rigged it yourself? is that the slave cylinder pushing up? also yea the clutch is compatible. working ok
     
  6. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    its an avid conversion mount system... it uses the the hydrolic mechanism to push the arm up

    how did you bolt on the cable tranny to your car?
     
  7. bannacrx

    bannacrx New Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 12, 2006
    it bolted straight on. the cable is set the way it would normaly be but the clutch is barely functional because no leverage to pull the cable back. did you buy a bracket to mount the slave cylninder on? is there an indention to fit the cylinder like there normally would be on the clutch?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page