1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I need help!!!!!

Discussion in 'Other Vehicle Discussions' started by 93hondadsol, Jan 11, 2012.

  1. 93hondadsol

    93hondadsol New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 11, 2012
    Im new to the import world n I need help I have a 93 del sol w/ a d16z6 stock motor it's been fine til decmber of last year I drive and it will randomly shut off but only when the temp gauge hits in mid temp doesn't matter wither or not it's early morning or late afternoon it'll run n start when the motor is cold but once it warms up shuts off randomly not throwing a check engine light until it shuts off then you turn key off n back on light goes away sometimes it'll start back up sometimes it takes1-9 tries to start. Reseting the ecu by taking battery terminals off will do it but sometimes not. Like said new to important n no idea what maybe causing this someone please help me!!!!!
     
  2. Matts96HB

    Matts96HB . Moderator VIP

    Messages:
    6,483
    Likes Received:
    390
    Joined:
    Apr 16, 2006
    The best way to solve this would be to pull the code from the ECU when it throws it. Try the paperclip trick (jump the service terminal at the ECU) and count the long and short flashes on the check engine light
     
  3. Dual-500

    Dual-500 Well-Known Member VIP

    Messages:
    2,205
    Likes Received:
    216
    Joined:
    Jan 12, 2008
    Location:
    Fort Worth, Texas
    Follow Matt's first - then if problem not found:

    Could be the electrical part of the ignition switch is worn out. Pretty easy to replace. Order from dealer if that's the problem. Check the grounds on the engine near the thermostat.

    If it's electrical, the codes won't mean shit. And that sux. :)
     
    Last edited: Jan 12, 2012
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page