1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

i need some quick info

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by formby, Mar 7, 2006.

  1. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    i just need to know

    what i need to buy/do to put my obd2b d16 nonvtec into my obd0 crx? which currently has an lsv and DA brake swap...i'm tired of having 2 cars and one big head ache, and i have no more time/$$$ for 2 cars

    will the d16 axle fit the DA/ rex?
    will any sohc MPFI obd0 ecu work?
    could i just get an obd0-obd2b conversion harness and run the ek ecu?
    would it be easier to sell the rex as a shell and sell the d16 separate?

    any info is cool....and i am searching thanx :ph34r: :ph34r:
     
  2. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    The axles should be ok in the DA hubs.

    An 88-91 Si ECU (PM6) would run the motor, but you could get the jumper harness and use the ek ECU

    you'll need an 88-91 Si engine harness and distributor.
    The cannon plugs are different on the EF's...





    also, if you end up wanting a PM6 ECU, let me know..I got sitting in front of me
     
  3. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    as i searched more i need
    mounts....but which ones?
    cable tranny
    i need to change all the sensors [like O2] to OBD0

    i dunno it seems like a pain. and more money that i wont remake....

    FUCK
     
  4. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    mounts should be the same (Civic/CRX stock mounts)....


    yeah a D-series cable tranny


    the EF harness should plug-in where you need it to on the motor, there might be a sensor or 2 that don't have plugs coming from the harness. They should both have 4 wire o2 sensors...
     
  5. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    obd0 has a 1 wire sensor...but they are like 20 bucks so i might buy one...i just dont want to spend more $$$...

    do you happen to have the mounts in the yard or even a tranny?....hosmer
     
  6. hosmer

    hosmer I made the millionth post VIP

    Messages:
    3,162
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Jan 26, 2005
    Location:
    B R I D G E W A T E R
    sorry, no EF's in the yard...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page