1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

JDM b16 SWAP

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Travis, Nov 11, 2003.

  1. Travis

    Travis Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2003
    Ok i have post a couple of time and i have not got a straight answer yet.

    1. My are between 1500-2500 rpm my car idle surges?

    2. My check engine light is on and it say code 1 (O2 and i replace it and still not going off and i reset the ecu)?

    3. what is the best ecu for my car i think i am gettin a p30 is that one good?

    4. i am using my LS ecu, if i replace that ecu with a vtec will the car run better?

    5. i also need to know how to run the vacume line in a integra can any one take a pic of the engine tat was a b16 sir1 in a teg 92-93

    i have searched and nothing
     
  2. 91dxSiR

    91dxSiR Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 14, 2003
    if its in a92-93 teg and you are using the b16a sir1 then you want the pr3 ecu.
     
  3. Travis

    Travis Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2003
    no because that is a obd0 ecu and i need a obd 1 computer

    The p30,p71 and p72 all work in this motor for the obd1 use
     
  4. brian11to1

    brian11to1 Senior Member

    Messages:
    9,203
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 9, 2003
    OMFG, you have the worst typing skills. Please reword the post and change all spelling errors. Than maybe I can lend a hand.
     
  5. StarBellieAngel

    StarBellieAngel Senior Member

    Messages:
    1,679
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 20, 2003
    Location:
    San Jose, CA
    i have a 92 XSi swap and it came with a pr3 ECU. This motor is OBD1. So as far as i know, IntegraBuildUp is correct.

    but what do i know... i'm just a blonde girl. :lol:
     
  6. MaaseyRacer

    MaaseyRacer Senior Member

    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    San Francisco, Ca.

    1. Take a look at your other problems, this is probably why you are idling so high.
    2. You might want to replace the O2 sensor anyways, as it probably would not hurt to have a new one.
    3. P30 or a chipped p28 would not be a bad choice.
    4. This is probably the cause to all your problems. Get another ecu...
    5. [​IMG]
     
  7. BMS

    BMS Junior Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 13, 2003
    Damn...this is off topic, but my car has SO many more vaccuum lines than that. I get tangled in them whenever I try to do anything
     
  8. Travis

    Travis Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2003
    Thanks for that diagram and all the help. I guess i just need to get a new computer. I replaced the O2 senser and the code still on. Oh well, i just will get a new computer and see how that goes.

    Thanks Travis :worthy:
     
  9. 87ls/vtecrx

    87ls/vtecrx Junior Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 13, 2003
    your surging might be from low coolant or a bad coolant temp sensor. i have that problem in my hatch right now. is it hard to start when it is cold? and it could be that a vaccum hose has a crack in it also. run your car at an idle and spray carb cleaner on all the vaccun hoses, FPR, fuel injectors, and where the intake manifold meets the head. you might have a leak somewhere.

    but definatly try to get your hands on a vtec ecu.
     
  10. Travis

    Travis Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2003
    My coolent temp gauge is not reading any thing. i am not sure what the problem is yet, because i had to extend the wires so it to connect. I disconnected one of the wires my gauge pegs out then, if i connect the wires back togather it does not read any thing on my gauge. You think that could be it. It worked on my last motor??

    Does any one know of a obd1 Dohc vtec ecu for sale??

    Sorry about the typing mistakes :(
     
  11. Travis

    Travis Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2003
    Does any one know if you can use a SOHC V-tec dist. on a b16 and work right??

    No, I just get in a hurry and don't check my typing.
     
  12. Travis

    Travis Junior Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 2, 2003
    No body knows??
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page