1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Jdm D15b Into 97 Dx Problems

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by SolDave, May 13, 2003.

  1. SolDave

    SolDave Junior Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 6, 2003
    I recently dropped a JDM D15B into my buddies 97 DX, but I can't seem to get a distributor to match up right. Ive tried his stock DX dist. and the one off my american D15B7(which are both exactly the same btw) And also a B16A dist. car starts, but when given gas it just bogs down really bad. We are currently running a 97 EX ecu since it had the VTEC pins on it. I'm told now that it may be the wrong ECU also, but I'm wondering if there's any other ECU's that'll plug right in and run VTEC?Any help is appreciated.
     
  2. honda_mach3

    honda_mach3 Senior Member

    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2003
    try P08
     
  3. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    P08 is OBD I and won't plug into an OBD II 97.
     
  4. 97SprchrgdCIVIC

    97SprchrgdCIVIC Junior Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2003
    Hey I know this may sound stupid and you have already fixed the problem by now but check to see if you may have reversed the MAP and TPS sensor plugs on the Throttle Body I accidently did this on a swap and had similar problems. Just advice may or may not be the problem. best of luck, and Any Updates???
     
  5. maddeovb

    maddeovb New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 24, 2007
    yea. similar problem.

    i have a 99 ex. i swapped with jdm d15b vtec. a friend of mine couldnt find out where the TPS sensor. car starts and drive. idles all f*cked up. anyone help?
     
  6. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    You'd probably have better luck starting a new thread of you opwn instead of digging up a 4 year old one.
     
  7. ek9Hatch

    ek9Hatch New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2007
    Location:
    Dirty Jerzy
    I am having all most the same problem i have a 98 dx civic and i bought a JDM D15b and i started the car with my old ecu and it bogs out just as you are saying yours does and i cant figure out why. Also my car was not vtec before and im not sure how to wire the vtec to the ecu on the new motor
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page