1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

jdm d15b into crx ( no spark)

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by CmR333, Aug 30, 2009.

  1. CmR333

    CmR333 CANT THINK OF ANYTHING

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    JACKSONVILLE FL
    ok i will keep this simple. i just finished putting in the d15b in the rex, it already was mpfi and i ordered the obd0 to 1 jumper harness and the vtec sub harness and a p28. i did all the necesary lengthining of wires and i swaped over the obd 0 injectors to the new engine. i also have replaced the cap and rotor, plugs and it has a new fuel filter. it turns over all day long but no spark i guess. i know its getting fuel to the rail because after i got sick of trying to start it i pulled the fpr loose and there was fuel there. If its of any relavance when i pulled the old motor it wasnt starting either, i was doing pretty much the same thing. someone help me out please!! this thing needs to be running like yesterday.
     
  2. D16SiHatch

    D16SiHatch New Member

    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Sep 7, 2007
    do you know for a fact that the dizzy is good? test the blk/yel wire at the 2 pin connector and see if it has +12v when your cars in the on position. if it doesn't then the problem is in the wiring. if it does have power however then its possible the igniter is bad.

    here's how to test it

    [​IMG]
     
  3. jessevaaj

    jessevaaj New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 2, 2009
    hey..i was wondering if your crx passed smog..are you from ca?
     
  4. 91civisedaner

    91civisedaner Senior Citizen

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2009
    Location:
    oregon city or
    how can he pass smog????It's NOT RUNNING!!!!
     
  5. CmR333

    CmR333 CANT THINK OF ANYTHING

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    JACKSONVILLE FL
    so i tested everything and a bad coil is to blame. and no it will not pass smog with the exhaust i have built. but i live in florida so that dosent apply to me
     
  6. CmR333

    CmR333 CANT THINK OF ANYTHING

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    JACKSONVILLE FL
    new coil...fired up on the first try.. awesome
     
  7. D16SiHatch

    D16SiHatch New Member

    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Sep 7, 2007
  8. CmR333

    CmR333 CANT THINK OF ANYTHING

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    JACKSONVILLE FL
    NOW I HAVE A NEW PROBLEM. it starts it idles kinda ok but when you go to give it gas it hesetates then revs real choppy and when you try to feather the throttle it dies out and back fires a lil... i havent messed with the timing and the tps is still a little messed up but im kinda leaning torward mao wiring, i have heard all about this whole map sensor on the firewall and i honestly have no idea what anyone is talking about. the only thing i even saw that the map wiring even came close to is the vac. actuated dealy on the side of the intake mani on the old motor. help me out again please!
     
  9. D16SiHatch

    D16SiHatch New Member

    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Sep 7, 2007
    this is how the vac line should be ran, and where the connector for the map is located

    [​IMG]
     
  10. CmR333

    CmR333 CANT THINK OF ANYTHING

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    JACKSONVILLE FL
    your the man. cheers
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page