1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

JDM gsr EG swap

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by Slammed90Lude, Mar 30, 2004.

  1. Slammed90Lude

    Slammed90Lude Senior Member

    Messages:
    3,733
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2003
    Location:
    milford, PA
    ok, so i ordered my motor today and despite the fact that i wanted a USDM B18c, i ended up with a JDM one- i'm going to enjoy the extra ponies, but i'm wondering what the easiest way to wire this puppy in is? i still have the harness from my 1992 civic dx, and the motor is also coming with the harness, but i know that the wires aren't long enough- what is the easiest way to put this motor in and which pins do i have to switch? what sensors do i have to run? the car is already wired for vtec- help me guys, i'm such a god damn n00b sometimes and i just want to get this all sorted out before i tackle the swap next week
     
  2. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    GSR into VX

    Now, this is VX specific, but most of it should be the same, only difference is the DX already has a four wire o2 (right?), and being yours is a 92 it should have the vtec wires in the harness, and this covers the knock.

    :)
     
  3. Slammed90Lude

    Slammed90Lude Senior Member

    Messages:
    3,733
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2003
    Location:
    milford, PA
    ok, i got all that from you already- haha, so that's the easiest way to do it then? i'll use the stock DX harness and make it work, just wiring for knock, and then steal the plug off the JDM harness for the IAB and running that wire to the right pin location into the ECU?
     
  4. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Seems too simple huh?

    All you gotta do to make sure is, find the IAB, knock, and vtec spots on the ECU, and make sure that the same wires are in the place you hook into in the canon plugs.
     
  5. Slammed90Lude

    Slammed90Lude Senior Member

    Messages:
    3,733
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2003
    Location:
    milford, PA
    ok, that doesn't really seem so bad at all then- thanks john :thumbsup:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page