1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

JRSC Issue

Discussion in 'Forced Induction' started by Prowler, Sep 29, 2005.

  1. Prowler

    Prowler Super Moderator

    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    B MT
    It seems that my car is "lugging" in low rpm's (under 3k). Not under any boost at all. It's at the point where it's becoming noticeable but doesn't seem to be a big problem, yet...
    At full boost, everything is fine. I'm just wondering if this crap fuel management from Jackson Racing may be the culprit. It's just a standard kit at 7psi on a stock D16Y8. Newly installed a few weeks ago.
    To me it feels like what happens when you are starting from a stop in second gear. That kind of stutter or lugging, just more supressed and not that noticeable. But the feeling is that there isn't enough gas getting to the engine. Don't know why it would be a fuel problem, tho, since at WOT it feels fine.
    Any ideas?
     
  2. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    its the downside of a SC. Your using crank power to get the SC goin...its just something you gotta deal with.
     
  3. Prowler

    Prowler Super Moderator

    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    B MT
    NO. This was NOT an issue for the last few weeks. It is NOT a "feature" of a supercharger.


    [​IMG]
     
  4. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    bogging, hesitation, and loopy idle are all cluprits of crap fuel management
     
  5. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    well i know when we run SCs on camaros we have to actually launch on the last yellow at the track because the responce is similar to molasaes.

    just sayin what ive seen from SCs...
     
  6. vtecsir1

    vtecsir1 Senior Member

    Messages:
    3,313
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    Orlando, FL
    sounds like fuel, maybe too much down low? did you check your spark plugs?
     
  7. Cashizslick

    Cashizslick !i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!

    Messages:
    5,751
    Likes Received:
    37
    Joined:
    Aug 15, 2003

    You always launch on the last yellow regardless of what you are driving. Its to make up for your reaction speed.
     
  8. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    no i mean when i see the last yellow i launch. When im in my lude i say yellow yellow yel-go...

    I drove a buddies blown camaro at the track it was yellow yellow go...the third time i figured that out... a .700 reaction pisses me off...third time i got .509 and lit up the tree...i was pretty happy.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page