1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lack of Power

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by santaclaus57, Dec 28, 2007.

  1. santaclaus57

    santaclaus57 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 12, 2007
    I have an extreme lack of horsepower in my D16Z6 and I cant figure out what it is. I'm kinda curious if it might be in need of a new timing belt.


    any thoughts?
     
  2. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    Did you check all the vacuum lines?

    And if your car completely won't start later because you're not getting fuel, check the fuel pump relay. Mine went out and I slowly lost power before I completely lost fuel and I replaced and it's good now. But it could also be a loose vacuum line that blew off. Just clamp it back on if that's the case or if it's got a leak, replace it.
     
  3. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Do you have a check engine light on? Have you done all the typical tune-up things? Plugs, wires, air filter, cap and rotor, fuel filter, etc.?
     
  4. santaclaus57

    santaclaus57 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 12, 2007
    yes, I just replaced plugs, wires, cap, and rotor.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page