1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LS/VTEC head swap problem

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by mdixonjam, Jul 23, 2004.

  1. mdixonjam

    mdixonjam Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 23, 2004
    Location:
    Kingston, Jamaica & Miami, FL
    I have a 95 Integra with a which has a LS block and B16A head and the car was running fine except that the Rocker Arms were causing extremely loud ticking noises, so we decided to change them.

    A friend got me a great deal on a Type-R Head so we decided to make that swap instead. I also got the Type-R intake manifold and Throttle Body installed at the same time.

    Problem: the car pulls weaker with the new setup in the lower RPM band, when VTEC comes in it pulls okay.

    Any ideas as to what the problem could be ?

    Let me give you the full performance specs on the car:

    LS/VTEC frankenstein motor setup (B18B Block with Integra Type-R Head).
    JDM Integra Type-R Intake and Exhaust Cams
    PR3 Pistons (~ 11.4 : 1 CR)
    JDM Integra Type-R Intake Manifold
    JDM Integra Type-R Throttle Body
    OBX 5 point Adjustable Cam Gears
    AEM High Flow Fuel Rail
    MSD 274cc Injectors
    B & M Fuel Pressure Regulator
    DC Sports Header
    Upgraded exhaust pipes - 2 1/4"
    RS Stainless Steel Freeflow muffler
    A.C.T. Streetlite flywheel
    Exedy Racing Clutch Kit
    MSD Blaster II Coil
    Short RAM Intake w/ Arospeed filter (Type-R AEM Cold Air Intake on it's way)
    PR3 ECU (not yet chipped)

    Any help would be greatly appreciated !
    Thanks
     
  2. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
    the cam gears aren't tuned more than likely.
    what are they set at?
     
  3. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
    and the more i look at it.. i'm guessing your fuel pressure is probably way off. the ECU you are using isn't fit for the motor at all... you need some dyno time and hondata/uberdata/crome/vafc some kind of fuel adjustment.
     
  4. td-civ

    td-civ Junior Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 10, 2004
    you need a better ecu and you need to run a afc the head you put on flows way more then the b16 one more air you need more fuel
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page