1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Might swap bottom end...

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by George777, Dec 17, 2005.

  1. George777

    George777 ^^ Likes Bewbies

    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    61
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    With your mom
    90 dx hatch with the d15 bone stock...the bottom end needs work. A buddy of mine has a few d15 and a couple d16 blocks he said I could use to put in there to get it running again before I do the LS swap...can I use a d16 block with the d15 head? I tried searching for it on this site, but I couldn't find it. just point me in the right direction

    thanks
     
  2. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Yup, you can use the D16 block with the D15 head. You'll probably have to change out all your belts to the D16 lengths though- but I'm not 100% sure, because I've never done it. People usually put D16 heads on D15 blocks.

    In any case, it WILL bolt up. Just get the belt lengths right.
     
  3. George777

    George777 ^^ Likes Bewbies

    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    61
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    With your mom
    Thanks for the info...

    not that I am looking for power or a brand new motor, but are there any advantages of the d16 block compared to the d15? I just need the thing to run until I can get my LS swap done...and then I might sell the d15...
     
  4. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    I thought you used the belts for the head of the car?
    Or is it since the engine block might be physically taller than he uses the d16 belts?
     
  5. focuscrxsi

    focuscrxsi Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 14, 2005
    no all the belts are the same size its just like putting the same block the only difference on the d15 and d16 is the crank other than that its all the same thing u could use ur old belts
    i know cause i have done it already
     
  6. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Ok, well there's the answer. Like I said- I've never done it.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page