1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

mini me problems

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by slammedb18acivic, May 2, 2005.

  1. slammedb18acivic

    slammedb18acivic Senior Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 16, 2002
    Location:
    pa
    matched the marks with the arrows.. still think the timing is wrong. the car starts but sputters and bogs out causing it to stall. wont stay running. any suggestions? also is there a site i can go to to see this timing situation.
     
  2. Slammed90Lude

    Slammed90Lude Senior Member

    Messages:
    3,733
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2003
    Location:
    milford, PA
    for a record, this is a d15 block with a Z6 cylinder head
     
  3. slammedb18acivic

    slammedb18acivic Senior Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 16, 2002
    Location:
    pa
    does anyone have the timing specs for this motor? i swear the timing is dead nuts. the car does nothing but crank.
     
  4. FTPRACING

    FTPRACING Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 26, 2003



    clean ur iacv ports and make sure its not bad probley just gunked up
     
  5. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az

    Test compression for bent valves? :(
     
  6. slammedb18acivic

    slammedb18acivic Senior Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 16, 2002
    Location:
    pa
    motor has spark, car cranks w/ gas it starts but stalls. I will do a compression test asap.. keep you posted
     
  7. slammedb18acivic

    slammedb18acivic Senior Member

    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 16, 2002
    Location:
    pa
    please help the car starts but stalls out after idle.. i took off the iacv and cleaned it the best i could.. what else could it be
     
  8. B_Wolfe

    B_Wolfe Junior Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 10, 2005

    I dont know about honda but with my old eclipse, i had the same problem. My problem was the crank was 180 out. (Thats what i got for being lazy and asking someone else for help). The eclipse might be diffrent though? Just a thought.
     
  9. JohnnyBlaze39

    JohnnyBlaze39 Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 9, 2005
    I just finished my swap. I have a 99 hatchback and I swaped a 98 D16Y8 head and intake manifold. Yesterday the car has the same symptoms and you are describing. The car will start, I had to mess with the timing a lot and that sucks, but if I give it a lot of gas the engine dies, however if I tap the throttle very fast the rpm's go up.
    Anyway I wired up a P2P Ecu but I kept my D16Y7 TB. I performed the IACV 3 wire to 2 wire fix although there is no way to tell which goes were.

    -I'm wondering if my timing cound be off a tooth
    -and If I need a Y8 TB.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page