1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Motor Mount question?

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by big4, Jun 16, 2008.

  1. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    I just got a 90 SI Hatch with a B18A1 in it. I noticed that the back motor mount is broke off at the beam. How many mount should I be using for this engine swap? It only has three(left/right/rear). Stock EFs have four right?. The rear one is toast..see pic!

    [​IMG]
     
  2. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    you only need 3...stock ef's have 4 but you will not be able to use the front..
    did the bolts break that were holding the mount to the rear crossmember?
     
  3. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,577
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    its too blurry for me to understand what im looking at.
     
  4. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    The cross beam is broke and the mount is still attached to the motor. I'll take better pics in a minute... Thanks guys for your reply.
     
  5. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    [​IMG]

    Is this common in B18A1 swaps?
     
  6. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    someone before me did try to weld it...from the looks of it.
     
  7. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,577
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    wow... i'd cut all of that out and weld in new thicker metal.
     
  8. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    Is this a common problem?
     
  9. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Ive never seen that before, it looks like the stock rear mount welded to the rear crossmember, far from being the right way to do it.
     
  10. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    Someone did try welding it before me owning it(looks that way). The rear mount is factory the r/L are aftermarket....all are ripped. I'm going all solid mounts. I got my work cut out for me......lol
     
  11. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    Last edited: Jun 16, 2008
  12. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Nope that is the front one. I have a rear crossmember that I will give you if you come and pick it up/pay to ship it. Im in Uniontown OH.
     
  13. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    Yeah I realized after I posted that it was the front one. Man I wish money grow on trees. PM sent...thanks bro.
     
  14. big4

    big4 New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 1, 2008
    I sold this headache. paid 200 sold it for 450. Thanks for all your help.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page