1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

motor swap problem

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by bdog95civic, Apr 4, 2010.

  1. bdog95civic

    bdog95civic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 4, 2010
    I swappd my d15b7 motor out of car, replaced it with a d15z1 motor, put in the computer from the d15z motor, replaced distributer, spark plugs plug wires, battery, fuel filter. ignition control module. tested evrything with a volt meter, including injectors, and air fuel mixture sensor. everything tests good. the engine cranks but doesnt fire up to idle, and drive. i have no clue what else to do. any help would be awesome!
     
  2. ZCpowerdSI

    ZCpowerdSI New Member

    Messages:
    491
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Oct 13, 2009
    Location:
    ON, Canada
    Could ur distributor be 180 degrees out? Did you check to see if it's on right?
     
  3. bdog95civic

    bdog95civic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 4, 2010
    yeah i had checkd that many times. first it was wrong but i got that fixed before i even replaced spark plugs and wires. when i take distributer apart it is pointing at 1 which is where it should.
     
  4. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    149
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    You had a OBD1 motor in the OBD0 car before with no problems? Wiring shoudln't be an issue (except VTEC but that's irrelevant here) if this is your situation

    Getting spark at the ends of the plug wires? Take a plug out and smell for gas being dumped on them or not (after you try to start it to see if you are getting fuel there)
     
  5. bdog95civic

    bdog95civic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 4, 2010
    yeah im getting fuel and i also have fuel pressure. i have spark on cylinders 3 and 4 for sure i couldnt tell positively on 1 and 2. im going to replace the coil, even though it is a new distributer. ive replaced everything else. dont have any other ideas to try
     
  6. bdog95civic

    bdog95civic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 4, 2010
    so i now have replaced the coil, ignition module, distributer, spark plugs, plug wires, battery, fuel filter, i know i have fuel getting to fuel filter, and thru the fuel rail with fuel pressure, i have checkd the timing many times. the car still only cranks but does not fire up. what else to check?
     
  7. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    149
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Please try to check for fuel saturation on the spark plugs so you can see if fuel is getting into the actual cylinder (after you try to start it a few times)

    And if you have a re-manufactured dizzy....it could be bad too. I hate re-manufactured electronic parts for Hondas
     
  8. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    149
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    And like always....make SURE you triple check your grounds once again....yes....then do it again and again.
     
  9. bdog95civic

    bdog95civic New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 4, 2010
    i checkd everything and my spark plugs did have fuel on them from when i was spraying starting fluid in throttle body. still no start after i cleand them up. any other ideas to check. all grounds are good also. the only code from computer is the vtec solenoid code cause i dont have vtec wired yet. engine should still run with vtec not hookd up. any help is greatly appreciated
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page