1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NEED ADVICE, Lights Dimming

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by sant0r023, Nov 14, 2006.

  1. sant0r023

    sant0r023 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2006
    I have a 99 JDM B18c1 in a 00 civic ex. swap has been in for about 10 months with no problems. but mights headlights dim to about 50% when i get on the gas. is this my alternator or something else? thanks guys
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    weird see most of the times when you get on it the alternator will make the light get bright if its going bad, just take it to a parts spre they can check it for free
     
  3. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD
    That is wierd...

    Could be a bad diode in the alternator (not replaceable by itself)

    Also, check to make sure all of your grounds are good.
     
  4. ms.tuner

    ms.tuner Banned

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 12, 2006

    yup that sounds right. youd be surprised how many people dont hook grounds up right
     
  5. CIV98DX

    CIV98DX New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 6, 2006
    Check Your Grounds

    Definitely check your grounds first....do all the easy stuff.

    I had a problem similar to this except for the fact that my speedometer was FREAKING out while like lights were dimming and pulsating.

    We ended up replacing a lot of parts we didn't need to only to later find out that we just need to check and ground a wire which....FIXED the problem.

    good luck!
     
  6. ONELIFEMOTORSPORTS

    ONELIFEMOTORSPORTS TURBO LAG=foreplay

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 15, 2006
    Location:
    naptown
    Definate faulty ground somewhere!!!
     
  7. tip

    tip Senior Member

    Messages:
    419
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 29, 2005
    Location:
    Ennis Texas
    yeap been there and done that.

    b18c lightly modded and on hasport mounts ............the vibration cause gound to losen up and smae problem..........lock tight on all my grounds
     
  8. 96EKB18C5

    96EKB18C5 New Member

    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 6, 2006
    check the negative ground wire from the battery.I had the same problem after my swap, ek itr.I replaced the ground wire with 1.0 welding wire and grinded the area where it attached to the body.Problem solved.
     
  9. jesse benavidez

    jesse benavidez junior Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 11, 2006
    Location:
    san antonio TX
    check the groun or the altenater
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page