1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need help getting my D15B7 started

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by lionsfreak, Jul 19, 2007.

  1. lionsfreak

    lionsfreak New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2007
    Location:
    iowa
    Hey so heres the deal, I changed out my head gasket in my 93' DX(D15B7) and used Arp head studs now it wont start. It has been sitting since last fall, it cranks and sounds like something is about to come out of the exhaust but never catches. There are new plugs and I pulled them out and they smell like gas and turned black. I also pulled out my AC and the fan. I double checked my timing and plug wires and they look fine. Could it be the gas there is about half a tank. I am really stumped here and pissed as hell, a simple head gasket and nothing. Please help, thanks
     
  2. civic93gsr

    civic93gsr New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 5, 2007
    double check your timing and make sure you have the distributor on correctly. A friend replaced his head gasket and put his dizzy on wrong and it wouldn't start.
     
  3. lionsfreak

    lionsfreak New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2007
    Location:
    iowa
    Well I got it running, I changed the plug wires and now it starts fine. It runs fine now but after getting warmed up it gets really hot, really hot. Like overheating hot. So I tried a new thermostat and the cooling fan is working fine, still getting hotter than hell. Would it be some kind of sensor or something??? I got nothing..,,,,,!!!
     
  4. CiViC_SOHC

    CiViC_SOHC Senior Member

    Messages:
    939
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2005
    um, the thermostat in the car reads really hot? Did you torque down the studs like you were supposed to? Check to make sure your fan kicks on while idling.
     
  5. lionsfreak

    lionsfreak New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2007
    Location:
    iowa
    I torqued the headbolts to ARP's specs, which was I believe 60LBS. Yes the fan does come on while ideling. I cant figure this one out...
     
  6. civic93gsr

    civic93gsr New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 5, 2007
    did you bleed all the air out of the system? you could have air pockets in your cooling system
     
  7. lionsfreak

    lionsfreak New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2007
    Location:
    iowa
    You know that was actually going to be the next thing I was going to try, was flushing the radiator. I cant remember the last time I changed it.
     
  8. lionsfreak

    lionsfreak New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2007
    Location:
    iowa
    Another thing is I was having this overheating problem before I ended up blowing my headgasket. The idle is messed up when it gets hot too, it revs up and down up and down its f**king weird. I also tried a new thermo, and flushing the radiator but that was over a year and half ago.....Of coursae this car has sat for about a year as well.
     
  9. civic93gsr

    civic93gsr New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 5, 2007
    theres a part under your throttle body that you can take off and adjust. you have to take 2 screws out of the end without the hose fitting and there is a white peice that you can screw back in. i had the same problem with mine. that SHOULD fix the idling problem but im not 100 percent sure
     
  10. lionsfreak

    lionsfreak New Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2007
    Location:
    iowa
    My cooling fan isnt coming on, I got a good fuse and relay. I direct wired the plug to the fan its self and it works. And I have continuity between that plug and relay. Is there anything else that wouldn't let it come on. I also have white smoke coming out of the exhaust when I am driving but not at idle. What the hell is that???
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page